Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

turkeyprotestsΗ υποκριτική Δύση
κρύβει κάτω από το χαλί 
τη σημερινή Τουρκία 
Σιωπηλή πορεία στην κηδεία του Elci
 
 Η  κατάρριψη του ρωσικού τζετ από τουρκικά πυρά και η «εξαγωγή» του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αποτελεί επιβεβαίωση της απεγνωσμένης προσπάθειας που κάνει η Άγκυρα να κρύψει την αδυναμία διαχείρισης της δομικής κρίσης που γνωρίζει η τουρκική κοινωνία.
  Η Δύση, προκειμένου να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες κρύβει κάτω από τα χαλί αυτή την κρίση και επανεξετάζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

  Η δολοφονία του Tahir Elci, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στο Ντιγιάρμπακιρ και μαχητικού υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το περασμένο Σάββατο, έφερε στην επιφάνεια την ύπαρξη του παρακράτους στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων.
«Δεν θέλουμε όπλα συγκρούσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις στην γενέτερια  τόσων πολιτισμών», είχε πει στην ομιλία του λίγη ώρα πριν δεχθεί τα δολοφονικά πυρά.
  Η βία που έχει ξεσπάσει με την επανάληψη του πολέμου από το τουρκικό κράτος εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών, έχει καταστρέψει πολλές ιστορικές τοποθεσίες τόσο στην πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όσο και την γύρω περιοχή.
  Η κλιμάκωση του πολέμου με τους Κούρδους, που ξεκίνησε το τουρκικό κράτος στην προεκλογική περίοδο για καθαρά πολιτικούς λόγους, έχει αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, από τον Ιούνιο. Στις πόλεις των νοτιοανατολικών επαρχιών Nusaybin, Cizre και Sur έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.
  Κατάπαυση του πυρός  Elci στην ομιλία του ζήτησε και από τις δύο πλευρές . Και γιαυτό το λόγο τον σκότωσαν. Ποιος τράβηξε την σκανδάλη. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα γίνει γνωστό. Φυσικά,  όλων οι υποψίες πηγαίνουν στο παρακράτος που έχει ανάλογη προϋπηρεσία στην εκτέλεση «ενοχλητικών». Η τουρκική ιστορία είναι γεμάτη από πολιτικές δολοφονίες.
  Ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, έκανε πιο θολή την εικόνα, δηλώνοντας: «Ο Tahir Elci μπορεί να δολοφονήθηκε, αλλά μπορεί και να έπεσε θύμα στα διασταυρούμενα πυρά της αστυνομίας που προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίθεση τρομοκρατών».
  Ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP,  Selahattin Demirtas στιον επικήδειο του Tahir Elci είπε: «Δεν είναι το κράτος που σκότωσε τον Elci, αλλά η έλλειψη κράτους».
 Αυτή είναι η έκρυθμη πλευρά της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία.
  Περνάμε στην διεθνή αντιμετώπιση του σουλτανάτου. Τόσον οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ κατάπιαν χωρίς γουλιά νερό, την δικαιολογία της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικό πύραυλο.
http://www.informationclearinghouse.info/turkeydownsrussianjet.JPG  Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Στηβ Γουόρεν, επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό για «10 προειδοποιήσεις», …σε περίοδο 17 δευτερολέπτων που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έγινε η παραβίαση του εναέριου χώρου τους.
  Κι όμως η μελέτη του ίχνους πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού, τόσο στα τουρκικά όσο και τα ρωσικά ραντάρ δείχνει πως βρισκόταν σε απόσταση ενός λεπτού και 20 δευτερολέπτων από τα τουρκικά σύνορα.
http://www.informationclearinghouse.info/sultanofswing.JPG Η αντιπαράθεση Τουρκίας-Ρωσίας που προκλήθηκε μετά την προκλητική τουρκική ενέργεια, ξεσκέπασε το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ που περιέχει την διαπλοκή Τούρκων αξιωματούχων με το λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.
  Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι διαθέτουν αποδείξεις ότι ο γιος του νέο-Οθωμανού «σουλτάνου» Ερντογάν, έχει άμεση ανάμειξη στην υπόθεση.
  Το λαθρεμπόριο αυτό υπολογίζεται να αποφέρει γύρω στο ένα εκατομμύριο $ την ημέρα. Ώσπου οι ρώσοι άρχισαν να βομβαρδίζουν τις αυτοκινητοπομπές με τα βυτία που μετέφεραν το λαθραίο πετρέλαιο…
  Φυσικά ο σουλτάνος, με επίσημη ανακοίνωσή του διέψευσε τις τουρκικές κατηγορίες για τις διασυνδέσεις του υιού του.
  Αλλά ο Πούτιν -με ένα ίχνος σαρκασμού στη φωνή του- είπε πως «είναι δύσκολο να φαντασθεί κάποιος πως οι αρχές στην Άγκυρα δεν έχουν ιδέα για τις αυτοκινητοπομπές με τα βυτιοφόρα που διασχίζουν τα φορτωμένα με χιλιάδες στρατιώτες συρο-τουρκικά σύνορα».
  Χώρια τις χιλιάδες αρχαία έργα τέχνης που υποτίθεται πως κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές στην συριακή Παλμύρα αλλά και την ιρακινό Νιμρόδ, αλλά όπως έχει καταγγείλει ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Omran al-Zoubi, έχουν μοσχοπουληθεί σε αρχαιοκάπηλους.
  Αυτά τα αρχαία έργα τέχνης, που έχουν χαρακτηρισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ως πολιτιστική κληρονομιά 2000 χρόνων,  κι όμως πουλήθηκαν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες για να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές δραστηριότητες του κόμματος «Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης» του Ερντογάν, όσο και παρακρατικές ενέργειες.
  Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα έσοδα από το κλεμμένο πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές που έχουν καταλάβει τις κρατικές ιρακινές και συριακές πετρελαιοπηγές, αποτελεί το μισό από τα υπέρογκα κέρδη που προκαλεί κάθε μορφής λαθρεμπόριο που «ανέχονται» οι τουρκικές αρχές.
  Χώρια οι αυτοκινητοπομπές με τα όπλα που περνούν τα τουρκικά σύνορα προς τη Συρία, καθημερινά. Τα όπλα αυτά που έχουν αγορασθεί με το προϊόν του λαθρεμπορίου πετρελαίου,  μοιράζονται στην πληθώρα των οργανωμένων τζιχαντιστών στην Al Qaeda, την Al Nusra και το αποκαλούμενο  Ισλαμικό Χαλιφάτο (IS, ή Ισλαμικό Κράτος ή ISIS, ή ISIL ή Daesh).
  Σύμφωνα με τον Σύρο υπουργός Πληροφοριών, το λαθρεμπόριο βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του επικεφαλής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, έμπιστο του Ερντογάν.
 Όπως έγρψε η τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman», ανώνυμη καταγγελία που έγινε στον εισαγγελέα των Αδάνων την περασμένη εβδομάδα, «περισσότερα από 2.000 φορτηγά με όπλα οδηγούμενα από μέλη της ΜΙΤ, μετέφεραν οπλισμό πέρα από τα τουρκικά σύνορα, στην Συρία».
  Κι όμως με την κατηγορία της αποκάλυψης παρόμοιας είδησης, οδηγήθηκαν στη φυλακή ο διευθυντής της Τζουμχουριέτ και ο υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα.
  Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, έχει ανατρέψει το σκηνικό που είχε στήσει η Άγκυρα με την ενίσχυση της Ουάσιγκτον για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Αλλά και προκαλεί πλήγμα στα κέρδη της οικογένειας Ερντογάν από το πολεμικό εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: