Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ/-ΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» (ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ)



Γράμμα και γραφή απο την Ομογένεια

Η Ομογένεια ΗΠΑ γελά -και θλίβεται- με χαζο''δηλώσεις'' της ''κυβερνητικής εκπροσώπου'', 'Oλγας Γεροβασίλη
(ή ''τους μαυρο-γυαλούρους Ελλάδας και αν πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς'')
 
Γιά δεκαετίες πιστεύαμε ότι οι 'Ελληνες πολιτικοί, εκτός από άχρηστοι-κουτοπόνηροι, είναι και γραφικοί.


 Μας είχαν ''πείσει''. Και απλά γελούσαμε με τις διάφορες ''σαχλαμάρες'' που ''εκτόξευαν'' γιά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Τώρα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ελλάδας, μας πιστοποιεί ότι είναι και άσχετοι ''ρωποπερπερήθρες'', αφού ''εκτοξεύουν'' και χοντρές βλακείες, με τις οποίες υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
 
Η ''εκπρόσωπος'', σε συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης (26 Νοε. '15) και στην ερώτηση γιά ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την ''αναζωογόνηση των σχέσεων με την Ομογένεια'', απαντά (εκτός των άλλων): ''Η ενίσχυση του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)''. 

Η άσχετη ''εκπρόσωπος κυβέρνησης'', δεν γνωρίζει ότι το ΣΑΕ ''πέθανε'' τον χρόνο 2009; Σε άλλη ερώτηση ''τι θα ήθελε η κυβέρνηση να κάνουν οι Ομογενείς γιά την Ελλάδα'', απαντά: ''Επενδύσεις...''. Δηλαδή, μας λέει: ''Ελάτε στην Ελλάδα, με το σάπιο-διεφθαρμένο κράτος, γιά να σας κλέψουμε, όπως συνηθίζουμε και μετά να φύγετε αγανακτισμένοι (όπως συνηθίζεται)''.
 
'Ενας πολιτικός της Ελλάδας, με στοιχειώδη γνώση και σοβαρότητα, αντί να ''παίζει με τα νεύρα μας'' εκτοξεύοντας βλακείες, περί (πεθαμένου) ''ΣΑΕ'', της ''επιστολικής ψήφου'' που ''θα'' μας έδιναν και (απαγορευτικών) ''επενδύσεων'', θα έλεγε τα απλά, πρακτικά και αυτονόητα:
«Από εσάς τους Ομογενείς θέλουμε 3 βασικά (σύν 2) πράγματα.
 
1- Κρατήστε την ελληνική μας γλώσσα, τις παραδόσεις μας, με κάθε τρόπο... κρατήστε παιδιά και εγγόνια σας κοντά στην Ελλάδα.
 
2- Χρησιμοποιείτε-καταναλώνετε εισαγώμενα ελληνικά προϊόντα. Βοηθήστε όπου και όπως μπορείτε, προβάλλοντάς τα στην Αμερική σε εστιατόρια, σε ''σούπερ μάρκετς'' κ.ά., γιά να τριπλασιάσουμε, να πενταπλασιάσουμε τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
 
3- Να έρχεστε συχνά στην Ελλάδα και ειδικά προσκαλέστε Αμερικανούς συμπολίτες σας να την επισκέπτονται μαζί σας.
Και αν θέλετε, δώστε προσοχή σε δύο ακόμα θέματα:
 
4- Βοηθείστε, όπως μπορείτε, έχοντες ανάγκη στον τόπο καταγωγής σας, ειδικά άπορες οικογένειες με παιδιά.
 
5- Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, προσκαλέστε νόμιμα άνεργους από την Ελλάδα, να εργαστούν στις επιχειρήσεις σας, στις ΗΠΑ».
( Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο, στα αμερικάνικα ''σούπερ μάρκετς'' να υπάρχουν π.χ. ελαιόλαδα από Ισπανία, Ιταλία, Χιλή κ.ά. και να μην υπάρχει ελληνικό ελαιόλαδο. Να υπάρχει τυρί ''φέτα'' από...Βουλγαρία και να μην υπάρχει από Ελλάδα. Και αναρωτιόμαστε, οι 15-20 αργόσχολοι 'Ελληνες ''διπλωμάτες'' και ''εμπορικοί ακόλουθοι'' στις ΗΠΑ, εκτός από τουρισμό με κρατικό χρήμα και...πληρεξούσια, τι άλλο κάνουν; )
 
Σημ.: Η Ελλάδα γιατί έχει ακόμα στις ΗΠΑ τους άχρηστους ''τουρίστες'' που αποκαλούνται ''εμπορικοί ακόλουθοι''; Η Ελλάδα (εδικά η ''χαβούζα ΥΠ.ΕΞ.'') γιατί δεν μαζεύει τους χαζο-διπλωμάτες ''τουρίστες'' στις ΗΠΑ, που αντί να προβάλουν την χώρα ουσιαστικά, εκτοξεύουν βλακείες με ''ομιλίες'' τους σε εκδηλώσεις ομογενειακών Οργανώσεων, όπου συνδιασκεδάζουν μαζί με τα άχρηστα ''ψώνια'', τους προεδροπαράγοντες;
 
Με την μεγάλη κρίση στην Ελλάδα, πιστεύαμε, ως αφελείς, ότι οι πολιτικοί της θα είχαν μία κάποια έστω μικροσοβαρότητα, θα περιόριζαν τις βλακείες. Φαίνεται ότι, δυστυχώς, οι θλιβερές ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες'', ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα και ας καταστρέφεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: