Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ:


Τα σενάρια για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους-  Απορρίπτουν οι Ρώσοι το ενδεχόμενο κατάρριψης από τζιχαντιστές (Video) - Media
Σιωπούν στο σοβαρό ενδεχόμενο να εξερράγη αυτό στον αέρα..


Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής χθες ενός ρωσικού αεροσκάφους στην αιγυπτιακή έρημο του Σινά, ενώ εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί την σημερινή ημέρα στη Ρωσία για τα θύματα της αεροπορικής αυτής τραγωδίας που ήταν όλοι οι επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους Ρώσοι.


Έρευνα διεξάγεται εξάλλου και στη Ρωσία, όπου οι αρχές διερευνούν τα γραφεία της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, αλλά και του τουριστικού πράκτορα, την ώρα που ερευνητές από τη Γαλλία και τη Γερμανία αναμένονται σήμερα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ένα Airbus, καθώς οι δύο αυτές χώρες είναι τα κύρια μέλη της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που τα κατασκευάζει.

Οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων λίγων ημερών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πουσκόφ, ενώ και τρίτο αεροσκάφος με ερευνητές και εξοπλισμό το οποίο έχει μισθώσει το υπουργείο του έφτασε σήμερα στο Κάιρο.

Εξάλλου ο Πουσκόφ μαζί με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ και τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsia) Αλεξάντερ Νεράντκο αναχώρησαν σήμερα από το Κάιρο για να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Rosaviatsia.

"Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ και ο επικεφαλής της Rosaviatsia Αλεξάντερ Νεράντκο, όπως και ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πουσκόφ αναχώρησαν από το Κάιρο για να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος με το αεροσκάφος A321 της Kogalymavia ώστε να δουν από κοντά την κατάσταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ο Σοκόλοφ και ο Πουσκόφ έφτασαν χθες το βράδυ στο Κάιρο μαζί με ομάδα ειδικών για να μετάσχουν στην έρευνα, της οποίας θα ηγηθούν οι Αιγύπτιοι.
Εξάλλου ομάδα Ρώσων ερευνητών είχε ήδη μεταβεί νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, από το Κάιρο στον τόπο του δυστυχήματος στο Σινά.

Και οι 224 επιβαίνοντες --τουρίστες και μέλη του πληρώματος, στην μεγάλη πλειοψηφία τους Ρώσοι-- έχασαν τη ζωή τους χθες από τη συντριβή του αεροπλάνου της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia στο Σινά της Αιγύπτου, προπύργιο της αιγυπτιακής πτέρυγας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Μπορεί να έγινε έκρηξη στον αέρα, ίσως από κάποια βόμβα μέσα στο αεροπλάνο 
 
Το γεγονός ότι τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στην Αίγυπτο χθες έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη ακτίνα καταδεικνύει ότι το Airbus Α321 διαλύθηκε στον αέρα, ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος, επισήμανε ο Αλεξάντερ Νεράντκο, επικεφαλής της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας, Rosaviatsia, σε δηλώσεις που έκανε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 και αναμετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.
«Όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η καταστροφή της ατράκτου του αεροσκάφους έγινε στον αέρα και σε μεγάλο ύψος» τόνισε ο Νεράντκο.

Επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο κατάρριψης

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι αυτή κατέρριψε το αεροπλάνο σε αντίποινα για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία. Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Σοκόλοφ απέρριψε την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι Αιγύπτιοι "δεν διαθέτουν καμία πληροφορία που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει αυτούς τους υπαινιγμούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: