Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

 
 Δύο προκλητικά πανό σήκωσαν οι οπαδοί της Καρσίγιακα πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό




 Το ένα ανέφερε: «Ηγέτης του κόσμου ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» και το άλλο είχε την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922, την ημέρα δηλαδή της καταστροφής της Σμύρνης.


Νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Τουρκία επί της Καρσίγιακα - Media
Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρά το καλό της ξεκίνημα και το +13 στο ημίχρονο (23-36) έπαιξε με τη φωτιά κάνοντας σωρεία λαθών, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει το πρώτο της φετινό «διπλό» στην Euroleague, που είναι κλειδί για την πρόκριση!
Οι «πράσινοι» παραλίγο να προδοθούν και να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν... πολύ σκληροί για να ηττηθούν και να χάσουν το τρένο για την επόμενη φάση! Την πλάστιγγα στο ισόπαλο 64-64 έγειρε ένα τρίποντο του Νικ Καλάθη 40'' πριν το τέλος, που πάγωσε την... καυτή «Καρσίγιακα Αρένα» και 6.500 αφηνιασμένους Τούρκους για το 64-67, αλλά και μία μεγαλοπρεπής τάπα του Τζέιμς Γκιστ στον Μπαϊγκούλ, που έκρινε οριστικά το παιχνίδι.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι στο 3-4, αφήνοντας την Καρσίγιακα στο 2-5, έχοντας και την ισοβαθμία, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του ομίλου.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να μην δώσει... περιθώρια στους γηπεδούχους να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και το κατάφερε μέσω της άμυνάς τους, κάνοντας το 0-8 στα πρώτα 2:20'', με τον Γκιστ να ξεκινά «ζεστός» σε άμυνα και επίθεση. Η Καρσίγιακα έβρισκε πόντους μόνο μέσω των λαθών των παικτών του Τζόρτζεβιτς, που έκλεισαν με +12 το πρώτο δεκάλεπτο (9-21) και έφτασαν στο +13 (11-24), αλλά μετά... σίγησαν.

Το άγονο πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού μετά το 11-24 του 13', που συνδυάστηκε με πληθώρα λαθών, δεν έριξε αισθητά τη διαφορά, καθώς η άμυνα δεν «χάλασε» και όταν ο Φελντέιν ήρθε για να κλείσει την παρένθεση, επανέφερε την διψήφια διαφορά (16-27, 18'), με Ραντούλιτσα και Φώτση να διαμορφώνουν το 23-36 του ημιχρόνου. Το μοναδικό μελανό σημείο των φιλοξενούμενων στο πρώτο 20λεπτο ήταν τα λάθη (13), αλλά κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ (25-12) και ανάγκασαν τους Τούρκους σε 8/32 σουτ (1/11 τρίποντα).

Η άμυνα εξακολούθησε να κρατά μπροστά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα η Καρσίγιακα να ροκανίσει προοδευτικά τη διαφορά, βρίσκοντας κάποια τρίποντα. Ο Σιπάχι μείωσε στους 6 (41-47), αλλά στο φινάλε της τρίτης περιόδου «χτύπησε» ο Φώτσης για το 41-50!

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και παρά το 44-53 του Φελντέιν (32'), απάντησαν με «καρέ» πόντων του Άιβερσον (48-53, 33'). Ο Αλντιντιγκ έφερε την Καρσίγιακα σε απόσταση βολής (58-60), μετά το τρίποντο του Γκιστ και ο Τζάστιν Κάρτερ διαμόρφωσε την πρώτη ισοπαλία στο ματς (64-64, 38:10'')!

Ομως, εκεί ο ασταθής σε όλο το παιχνίδι Καλάθης σηκώθηκε από τα 6,75μ. για το 64-67 και ζήτησε από τους Τούρκους να... καλμάρουν, για να έρθει η τάπα του Γκιστ στον Μπαϊγκούλ και να τελειώσουν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: