Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΑΝΤ



 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Έπεσε τόσο παραμύθι στην σχέση αυτή που το Ελλάς Γαλλία συμμαχία του αλήστου μνήμης Κωσταντίνου Καραμανλή μοιάζει βρεφονηπιακό τραγουδάκι εμπρός του.. Κι όπως κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του είχε το δράκο του (Γερμανία) αλλά και  τέλος ευτυχές, από το οποίο τα ρουφηχτά φιλιά απουσίαζαν. 

«Η Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως σε φάση συγκρότησης συμμαχιών ενόψει και της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και η Γαλλία έχει αποδείξει από την πρόσφατη περίοδο ότι αντιμετωπίζει ευνοϊκά τις ελληνικές θέσεις» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος για να τον ακολουθήσει ο Τσίπρας φωτογραφίζοντας τον δράκο:
 

 «Υφίστανται παρεμβάσεις ή απαιτήσεις παράλογες, ακραίας νεοφιλελεύθερης κοπής, που υπερβαίνουν και τα συμφωνηθέντα του Ιούλη» τόνισε υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανάπηρη στο σώμα και τη ψυχή ηγεσία του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ.  

 Εξηγώντας την ένοχη σιωπή του Γάλλου προέδρου απέναντι στη θέση αυτή να θυμίσουμε πως: Πλέον των δύο ετών οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ιταλίας –δεύτερη και τρίτη στην ευρωζώνη- αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα κυρίως από την στασιμότητα στην ανάπτυξη, που σύμφωνα με το ρώϋτερ είναι ισχνή και μάλιστα με αβέβαιη προοπτική. Για να καταπολεμηθεί απαιτείται η ανατροπή του εμποδίου που καλείται "σύμφωνο σταθερότητας", εξ αιτίας του οποίου επιβάλλεται η μείωση των τρις ευρώ του ελλείμματός τους. 

Συνέπεια αυτού είναι να μην είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το κράτος τις επενδύσεις που ουδείς ιδιώτης αναλαμβάνει όταν τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά ή  αυτά δεν είναι άμεσα. Είθισται στον καπιταλισμό όλα τα αρπακτικά καταβροχθίζουν στιγμιαία το θήραμά τους.

Αποφάσισαν έτσι να μην συμμορφωθούν στη πάγια διαταγή του τέταρτου ράϊχ για την ελαχιστοποίηση του ελλείμματος στο 4% μεταθέτοντας μονομερώς (σε αυτές η μονομέρεια επιτρέπεται)  την υλοποίησή της σε ένα άδηλο μέλλον. Και το κάνουν για να επιδοτήσουν τώρα την ανάκαμψη. (να εξέλθουν δηλαδή στην επιφάνεια τα βυθσιμένα κεφάλαια των τραπεζικών βάλτων..) Δεν τους έκατσε όμως παρά το ότι και η Ισπανία συμμάχησε μαζί τους δεδομένου πως και αυτή αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Κι εδώ είναι που εισάγουν στο παιχνίδι και την «αριστερή» Ελλάδα επειδή φλέγεται για ότι εκείνοι  επιθυμούν διακαώς να της δώσουν.. 

Την αναδιάρθρωση και όχι το κούρεμα του χρέους που θα ελαχιστοποιήσει ή και θα παγώσει τις δόσεις για να υπάρξει διαθέσιμο κρατικό χρήμα το οποίο δεν θα πιστωθεί στον λαό αλλά στους συνήθεις υπόπτους. Τους ελληνικούς αλλά και τους Γαλλικούς ομίλους που μόλις μυρίζουν ψητό βγαίνουν από τις κρύπτες τους όπως τα φίδια από τη χειμέρια νάρκη. 

Αν αυτό συμβεί τότε απλώς μετατίθενται εγκληματικά οι δανειακές υποχρεώσεις του κράτους σε ένα άδηλο μέλλον. Στα ελληνόπουλα που πιθανόν δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. 

Πρόκειται για την αγριότητα ενός κοινωνικού και πολιτικού ατομισμού στην επέλαση του οποίου παραδόθηκε αμαχητί και άνευ όρων  ο πρωθυπουργός.  Εξαγοράζει η κυβερνητική συμμορία την ευημερία μιας ελίτ με την έκθεση σε ανείπωτους κινδύνους των επερχόμενων γενεών. Αν επομένως δεν ανατραπούν οι απόγονοί μας θα καταστούν "Έλληνες εις ξένην γη" όπως έγραψε και ο Σεφέρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: