Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για σχοινάς εοκ
 Σχοινάς : "Καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος οι εκλογές" δηλώνει ο φιλέλλην παπαγάλος των επικυρίαρχων..


Καλημέρα αδέλφια .. Ας ξεκινήσουμε από τα σοβαρά (όπου σοβαρά οι πράξεις δηλώσεις ή παραλείψεις των τοκογλύφων οι οποίοι χαράσσουν από την καθημερινότητά μας ως την γεωστρατηγική πολιτική της χώρας) 


Την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση και τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης με γνώμονα την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου εξέφρασε, χτες, και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινάς.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ «δείχνοντας» προς το επιθυμητό για τα αστικά επιτελεία μετεκλογικό σκηνικό, υπογράμμισε ότι η «πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του».
Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίστοιχες υποδείξεις προχώρησε την περασμένη βδομάδα και ο ΣΕΒ, σύμφωνα με τον οποίο «τα μεγαλύτερα κόμματα πορεύονται πλέον εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς και ως εκ τούτου επιβάλλεται ένας ευρύς συνασπισμός δυνάμεων για το καλό του τόπου», όπως βαφτίζουν την ανάγκη για την έξοδο από την κρίση με το λαό τσακισμένο και από τα νέας κοπής μνημονιακά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο μνημόνιο και τις επικείμενες εκλογές, ενώ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, με επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Β. Θάνου, επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή του μνημονίου θα «τρέξει» και μέσα στην προεκλογική περίοδο, καθώς ζητεί την πλήρη στήριξη του νέου «προγράμματος βοήθειας» προς την Ελλάδα και επισημαίνει ότι «η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας».

Την ίδια ώρα, καταγράφεται μια ορισμένη μετατόπιση της θέσης του ΔΝΤ, ως προς τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού κρατικού χρέους, στην κατεύθυνση που εμφανίζεται να υποστηρίζει η πλευρά της Ευρωζώνης. «Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την ίδια, «η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά».
«Φυγόκεντρες δυνάμεις» και διαπάλη για το μέλλον της λυκοσυμμαχίας

«Οι φυγόκεντρες δυνάμεις είναι πολύ ισχυρές τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά», σημείωσε, σχετικά με τις εξελίξεις και την ενδοϊμπεριαλιστική διαπάλη στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν.

Σε συνέντευξή στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η τρέχουσα κατάσταση οδηγεί στην αυτοκαταστροφή», επαναφέροντας τη θέση της γαλλικής κυβέρνησης για την περαιτέρω εμβάθυνση της ΟΝΕ, σε μια εξέλιξη που διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το δυνάμωμα της επίθεσης, απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, επαναφέροντας την «κοινή πρόταση» που επεξεργάζεται η Κομισιόν, σχετικά με τις «αρμοδιότητες της ευρω-κυβέρνησης», εστίασε μεταξύ άλλων στην πρόταση για «ευρω-επίτροπο» με αυξημένες αρμοδιότητες, όχι μόνο για τα οικονομικά ζητήματα και τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά και για την «εργασιακή πολιτική».

Παράλληλα, εκφράζοντας ουσιαστικά τον ενδοϊμπεριαλιστικό τσακωμό στην ΕΕ για τον επιμερισμό ζημιών και κερδών από την καπιταλιστική κρίση, ο Ε. Μακρόν υποστήριξε τη διαμόρφωση της Ευρωζώνης κατά τρόπο που τα «ισχυρά κράτη να βοηθούν τα πιο αδύναμα», λέγοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση ασκεί πιέσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως επιβεβαίωσε και η εξέλιξη των αντιλαϊκών παζαριών για το νέο «πρόγραμμα στήριξης» προς το ελληνικό κράτος, η όποια ενίσχυση των «αδύναμων κρίκων» της Ευρωζώνης θα έχει ως αντάλλαγμα την κλιμάκωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που κρίνονται αναγκαίες για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της Ευρωζώνης...

Να σημειωθεί ότι ο επίσημος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε και το μήνα Αύγουστο στο 0,2%, στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τη χτεσινή πρώτη εκτίμηση της Γιούροστατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: