Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ- 36 ΝΕΚΡΟΙ

Ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία - Aναφορές για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά (Video) - Media
 Περί αμάχων νεκρών αναφέρει το Παρατηριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (παρακλάδι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών) στη Συρία..



Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαίωματα (παρακλάδι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών) αναφέρει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι στη  Χομς, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.

Για 36 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους κάνει λόγο η συριακή αντιπολίτευση 
Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία την Τετάρτη κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 36 αμάχους και στόχευσαν περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία μαχητών ούτε του Ισλαμικού Κράτους ούτε της Αλ Κάιντα, καταγγέλλει ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης.

«Όλοι οι στόχοι της αεροπορικής επιδρομής της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χομς ήταν άμαχοι», ανέφερε ο Χαλέντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συναπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, ο οποίος εδρεύει στην Τουρκία.
Άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χότζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: