Το ζήτημα για τον πολιτικό οχετό είναι αν θα υπάρξει και μετά τις εκλογές δεδομένου ότι οι διακαναλικοί χορηγοί του κινδυνεύουν..
«Το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω, είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα.
Το Ποτάμι καλεί τους προοδευτικούς πολίτες, τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν μαζί του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση». Τάδε έφη Στ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus fm», διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ώστε να περάσει το Μνημόνιο Τσίπρα. Εστω κι αν κατόπιν κατέβει μόνο του στις εκλογές, για να φανεί ότι τάχα διαφέρει από τα παλαιότερα αστικά κόμματα και μορφώματα.
Επιπλέον, στην ίδια βάση αποπροσανατολισμού του λαού, ότι τάχα κάτι μπορεί να διορθωθεί αργότερα, είπε για το νέο μνημόνιο ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε για να σωθεί η χώρα, αλλά θα πρέπει πολύ προσεκτικά το άμεσο χρονικό διάστημα, το Σεπτέμβρη δηλαδή, να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε»...
Σημειωτέον, ο Στ. Θεοδωράκης περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, στους Νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, όπου προγραμματίζεται να έχει συναντήσεις «με ομάδες παραγωγών, πρότυπους συνεταιρισμούς, με στελέχη της αγροτικής παραγωγής». Με αφορμή την περιοδεία του, ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του μορφώματος δημοσιοποίησε τις θέσεις του για τη γεωργία, ανάμεσα στις οποίες διαβάζουμε:
«Θεσμοθέτηση του κατά κύριο επάγγελμα γεωργού με κριτήρια και κίνητρα που θα προάγουν την επιχειρηματικότητα», όπερ σημαίνει ότι πετά εκτός των τέτοιων επωφελών κινήτρων όποιον, λόγω μικρού κλήρου ή χαμηλής απόδοσης, είναι αναγκασμένος να κάνει κι άλλη δουλειά.
«Ανασχεδιασμός τρόπου διανομής επιδοτήσεων, ώστε να οδηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που παράγουν με δίκαιο τρόπο», ορισμός που πάνω στα υπαρκτά φαινόμενα ρεμούλας, αυτά που το σύστημα γεννά κι αναπαράγει, αφήνει ανοιχτό παραθυράκι για κατάργηση επιδοτήσεων γενικότερα.
Για δε τη φορολογία του «γεωργικού εισοδήματος» το Ποτάμι προτείνει καθαρά: «Τριετές στάδιο μετάβασης από το 13% στο 26% (3+4+6%)», άρα στηρίζει την κυβέρνηση στην παραπέρα φοροαφαίμαξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Τέλος, ζητά «φοιτητές και μαθητές να μπορούν να εργάζονται στις διακοπές (έως 60 ημερομίσθια) ως αγροεργάτες χωρίς πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη και με αφορολόγητο το σχετικό εισόδημα», που συνεπάγεται, βασικά, εξασφάλιση φτηνού κι ευέλικτου εργατικού δυναμικού και περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής για τους μεγαλοαγρότες, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα μαζικής απασχόλησης αγροεργατών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου