Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας μειμαράκηςΑνωνύμου του Έλληνος

Μου φαίνεται, όμως, ότι οι εκλογές για τον Βαγγέλα φέξανε. Αυτό λέει το αλάθητο ένστικτό μου! 

Από το πουθενά ο άνθρωπος χρίστηκε προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. Πάλι τρόπος του λέγειν «πουθενά»! 

Διέταξαν οι ξένοι τον Σαγματοποιό να αφήσει τον Βαγγέλα στο πόστο του, ο οποίος Βαγγέλας -όσοι δεν έχουν μνήμη ιχθύος- διέπρεψε πολλά χρόνια ως Ντοράκης, μαζί με τον άλλον –ακη, αμφότεροι παλιά ΟΝΝΕΔίτικα άστρα! 


Οι εκλογές φέξανε του Βαγγέλα, αν κάνει καλή πορεία, αν αυξήσει 5 - 6 μονάδες το ποσοστό της Ν.Δ., ποιος θα τον αμφισβητεί; Αρχηγός! Αν δε, σπάσει ο διάολος το ποδάρι και βγει πρώτο κόμμα, ή έστω με ελάχιστη διαφορά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπιασε τζόκερ, προκύπτει ακαταμάχητος κυβερνητικός αστέρας μεγάλου συνασπισμού δοσίλογων! Μήπως κατάλαβες τώρα, εκ των υστερών έστω, τα τεκταινόμενα στο Δ’ Ράιχ, μια και δεν με πίστευες όταν σου έλεγα, την εποχή, που ήταν εν εξελίξει, ότι όλα είναι στημένα και εκ Frau Hitler επιμελώς κανονισμένα.

Εννόησες, τώρα, γιατί ενώ δεν ήθελαν να μας βλέπουν και να μας ακούνε, ενώ μας έβριζαν πατόκορφα, έκαναν πόλεμο νεύρων, ξαφνικά μας ηράσθησαν σφόδρα; Γιατί μας αγαπήσανε πιστά -έτσι μόνο Νεοναζί μπορούν- ξαφνικά κλείσανε όλες τις συμφωνίες και τα μνημόνια εν τω άμα, για να μπορούμε προφανώς να χαρούμε τον ερωτά; 

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι είμαστε σκλαβωμένη χώρα (αν και κανένα ντόπιο κόμμα δεν το δέχεται) και στο διήγημα, που όλο λέω να γράψω και όλο δεν επαρκεί ο χρόνος: Πως κατασκευάζονται πράκτορες στα αθλιέστερα προτεκτοράτα, έχοντας προφανέστατα πρότυπα αφήγησης, φωτεινότατα δείγματα, προσωπικότητες του κύρους του Αλέξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: