Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ !! ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Ευρωβαρόμετρο: Οι μετανάστες είναι η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων - Media
 Ε, λοιπόν όχι ! Δεν είναι η βίαιη αναδιανομή του πλούτου από το προλεταριάτο στις ελίτ των τοκογλύφων, δεν είναι η διαγραφή των προνοιακών δαπανών για την υγεία και τη παιδεία, δεν είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που μετέβαλαν τους εργοδότες σε αρχόντους και τους εργαζόμενους σε δούλους, είναι ο εξαθλιωμένος μετανάστης που απειλεί τη ζωή του υπό εξαθλίωση ευρωπαίου!!


Ρε δε πάτε να ...


Οι μετανάστες είναι πλέον η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, μπροστά από τα οικονομικά ζητήματα και την ανεργία, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τον Νοέμβριο η οικονομική κατάσταση, η ανεργία και τα δημοσιονομικά ελλείμματα ήταν οι βασικές ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα. Τότε η μετανάστευση βρισκόταν στην τέταρτη θέση (24%).
Έκτοτε, με ποσοστό 38% οι μετανάστες εμφανίζονται να είναι η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (27%, μείωση έξι μονάδων), η ανεργία (24%, μείωση πέντε μονάδων) και τα δημοσιονομικά (23%, μείωση δύο μονάδων).
Πρόκειται για το πρόβλημα στο οποίο αναφέρονται πιο συχνά οι πολίτες 20 χωρών μελών της ΕΕ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στη Μάλτα (65%), η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή μεταναστών, αλλά και στη Γερμανία (55%).
Στην Ιταλία, όπου δεκάδες χιλιάδες μετανάστες φτάνουν διασχίζοντας τη Μεσόγειο, το πρόβλημα αυτό απασχολεί επίσης την πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 43%.
Η Σουηδία ξεχωρίζει ως η μόνη χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού έχει θετική άποψη για τους μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ, σε ποσοστό 66%.
Στις περισσότερες χώρες οι εκτός ΕΕ μετανάστες προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, με πρωταθλήτριες την Τσεχία (81%), τη Λετονία (78%), την Ελλάδα (78%) και τη Σλοβακία (77%).
Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014 η αρνητική άποψη για τους μετανάστες αυτούς έχει καταγράψει αύξηση σε 15 χώρες, κυρίως στη Λιθουανία και την Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: