Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΕΞΑΠΑΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ...

 Βαφτίζουν το κρέας (τρίτο μνημόνιο) ψάρι (πρόσκαιρο συμβιβασμό) για να το κάνουν το κάνουν νηστίσιμο και να το καταπιεί ο λαός..

Λαφαζάνης : Δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ..

Κωσταντοπούλου: Συστράτευση για να αποτρέψουμε αυτό που δε θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποφύγουμε


«Κόκκινο» άγγιξε χτες η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού του λαού στα ιδεολογήματα του κεφαλαίου, από τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασία, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν οι εσωκομματικές διεργασίες ενόψει του νέου μνημονίου, οι οποίες αντανακλούν το δίλημμα αν η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα γίνει με ευρώ ή εθνικό νόμισμα.

Ο Αλ. Τσίπρας επιδόθηκε ξανά στην υπεράσπιση της διαπραγμάτευσης της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το σφαγιασμό του λαού, δηλώνοντας και πάλι υπερήφανος γι' αυτό, ενώ προανήγγειλε το λεπίδι που έρχεται στα Εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα μέτρα σε βάρος των αγροτών και άλλα. Μέτρα που θα προστεθούν σε αυτά, τα προαπαιτούμενα δηλαδή του κεφαλαίου, που ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα, εκτοξεύοντας τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση που έρχονται «νέα περίοδο του πρόσκαιρου συμβιβασμού»!

Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για έκτακτο συνέδριο, ενώ «στριμώχνοντας» τους διαφωνούντες, είπε πως αν επιμείνουν στις προτάσεις τους, τότε θα πρέπει να γίνει την ερχόμενη Κυριακή εσωκομματικό δημοψήφισμα ώστε οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί εδώ ότι η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα 109 μέλη της σε σύνολο 201, με κοινή τους δήλωση είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ από την άλλη στις εσωκομματικές διαδικασίες των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφανεί ότι οι «κυβερνητικοί» έχουν την πλειοψηφία.

Τριβές, όπως φάνηκε πιο καθαρά χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπάρχουν και στην πλευρά των διαφωνούντων. Αυτό που ξεχώρισε ήταν η ανακοίνωση της παραίτησης του επικεφαλής της ΚΟΕ, Ρ. Ρινάλντι, και από την ΚΕ μετά την Πολιτική Γραμματεία, κίνηση που ακολούθησαν στη συνέχεια άλλα 16 μέλη της ΚΕ. Ανάμεσα στους 16 είναι μέλη της ΚΟΕ και άλλων συνιστωσών. Πρόκειται για κίνηση που θεωρήθηκε έμμεση στήριξη στην κυβερνητική ομάδα αφού λειτούργησε καθαρά υπέρ της. Αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη που δήλωσε στην κυβέρνηση η ομάδα των 53, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζει για τη συμφωνία.

Πάντως, όπως και να έχει, αυτό που αναδείχθηκε από τη χτεσινή συνεδρίαση ήταν ότι όλες οι πλευρές υπερασπίζονται λύσεις εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με κριτήριο το πώς θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η ανάκαμψη του κεφαλαίου, με ένα μεγάλο τμήμα τους να θεωρεί ότι αυτή προϋποθέτει την παραμονή στην Ευρωζώνη και ένα μικρότερο να προκρίνει το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα, ανεξάρτητα από τη ριζοσπαστική φρασεολογία με την οποία ντύνουν αυτή την εκδοχή.
 
Στο φουλ η εξαπάτηση του λαού

«Μπροστά μας είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή την επιλογή μιας άτακτης χρεοκοπίας», επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «κάποιοι ταυτίζουν αυτή την ανακωχή με την αποδοχή από την πλευρά μας του θατσερικού "there is no alternative". Κάποιοι θεωρούν ότι από τη μια μέρα στην άλλη, η πλειοψηφία του κόμματος υπέστη μια μετάλλαξη και ασπάστηκαν τη λογική του νεοφιλελευθερισμού. Πρόκειται για ακραία θέση, γιατί όσοι τα λένε αποκρύπτουν το γεγονός ότι κάθε άλλη λύση θα ήταν μια λύση με νέα απροσδιόριστη λιτότητα».

«Επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού, διότι δεν υπήρχε, και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καλύτερη εναλλακτική». Οι αποστροφές αυτές μπορεί να φαίνονται ότι απευθύνονται στους «διαφωνούντες» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στην πραγματικότητα έχουν τελικό αποδέκτη τις λαϊκές συνειδήσεις, προκειμένου να πειστούν ότι είναι μονόδρομος η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο αποπροσανατολιστικό μοτίβο και αποκρύβοντας πλήρως τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων που αφορούν το ίδιο το μέλλον της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι «αναδείξαμε παγκοσμίως την ακαμψία και την σκληρότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού πειθάρχησης και δημιουργήσαμε τις πρώτες ρωγμές στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία στην Ευρώπη»! 

Πρόσθεσε μάλιστα πως: «Δεν μπορεί να αποτελεί λύση η φαντασίωση ότι με κάποιον τρόπο μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους συσχετισμούς, παρά μόνο να τους αλλάξουμε. Κανένα εθνικό σχέδιο δεν υπάρχει για να μας γλιτώσει από αυτούς, αν δεν είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό σχέδιο αλλαγής αυτών»!

«Ο απεγκλωβισμός από τη σκληρή εποπτεία των δανειστών θα είναι μια σκληρή μάχη που αναγκαστικά θα συνδεθεί και από την πορεία της οικονομίας και από το ζήτημα του χρέους».
Αναφερόμενος στο δικό του μνημόνιο ισχυρίστηκε ότι δεν δένει τελείως τα χέρια της κυβέρνησης και ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης. Ενώ προδιαγράφοντας επί της ουσίας το μέγεθος της επίθεσης που θα δεχτεί ο λαός ανέφερε: «Ομως και στο πεδίο των μέτρων η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοικτή και τρέχει. Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα στα οποία θα έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα. Πρόκειται για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για τον ΑΔΜΗΕ, για το χρονοδιάγραμμα της προσαρμογής στα αγροτικά ζητήματα και αλλού. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη όπως και στο θέμα των εργασιακών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
 
Σε εξέλιξη οι διεργασίες

Ο επικεφαλής της ΚΟΕ, Ρ. Ρινάλντι, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη βήμα της συνεδρίασης. «Είναι η τελευταία φορά - είπε - που μιλάω σε αυτό το όργανο». Ενώ στην ανακοίνωση που συνυπογράφει μαζί με τα άλλα 16 μέλη της ΚΕ που παραιτήθηκαν σημειώνεται: «Αυταπατούνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα κλασικό κόμμα της μεταπολίτευσης, αλλά αναπτύχθηκε σε επαφή με το ριζοσπαστισμό και τις κινηματικές διαδικασίες»...

Από την πλευρά της ομάδας των 53 έγινε καθαρό, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι «δεν θα γίνει η διάσπαση με τη δική μας υπογραφή». Ο Π. Λάμπρου, μέλος της ομάδας, στη διάρκεια της ομιλίας του είπε ακόμα ότι είναι υπέρ σε «έκτακτο συνέδριο με ευκαιρία στην ενότητα και τη σύνθεση. Δεν είμαι υπέρ ούτε ενός διαρκούς συνεδρίου στις επόμενες ημέρες με σφραγίδα το διχασμό ούτε υπέρ ενός δημοψηφίσματος το οποίο δεν δίνει καμία δυνατότητα στη σύνθεση».

Ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ», προσθέτοντας «Υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες»... Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες, είπε πως είναι μια κοροϊδία το να κάνουμε συνέδριο αφού η Βουλή έχει ψηφίσει τη συμφωνία. Οσο για το εσωκομματικό δημοψήφισμα είπε: ««Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι: «Δε διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα και να ετοιμάζεται να φέρει μια εξουθενωτική συμφωνία, το τρίτο χειρότερο μνημόνιο και οτι θα υποδεχόμαστε την τρόικα», Εκανε λόγο για συγκρότηση από την κυβέρνηση σχεδίου «απεγκλωβισμού από τα μνημόνια, πριν αλυσοδεθεί η χώρα σε ένα καινούργιο μνημόνιο. Θα έπρεπε να δουλεύουμε ήδη συλλογικά και συντεταγμένα προς την αντίθετη από το μνημόνιο κατεύθυνση. Η ΚΕ να αποφασίσει διαρκείς συνεδριάσεις όλων των οργάνων μας και συστράτευση για να αποτρέψουμε αυτό που δε θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποφύγουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: