Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Τι σημαίνει «ΝΑΙ»; Τοις πάσι γνωστό. Υποταγή.
Τι ακριβώς εμπεριέχει ο συγκεκριμένος όρος υπό τις σημερινές συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας των τοκογλύφων;
Το προφέρουν οι εγχώριοι θιασώτες του ΝΑΙ ως δυσλεκτικοί. Δυσδιάκριτα. Σχεδόν ακατάληπτα. Ας το αποτυπώσουμε σε μια φράση.
Παράδοση άνευ όρων.
Τι ακριβώς παραδίδουμε; Τις ζωές μας, με ότι αυτές σηματοδοτούν, στους πολιτικούς επιτρόπους των «θεσμών». Την παιδεία μας, την υγεία μας, τα εισοδήματά μας, παρελθόντων παρόντων και μελλοντικών ετών.
Τα υπόλοιπα θεμελιώδη συστατικά ενός κυρίαρχου κράτους, έχουν από καιρού παραχωρηθεί μετά πολλών επαίνων.
Μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ένοπλες δυνάμεις, ψηφιακή πληροφόρηση, νόμισμα.


Απομένουν τυπικά –  ως ψευδαισθητική εικόνα- γιατί κατ’ ουσία έχουν και αυτές απαλλοτριωθεί από τις ελίτ, οι τρεις εξουσίες έτσι όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την Γαλλική επανάσταση δια της οποίας χαρτογραφήθηκαν τα αστικά κράτη, που μόλις τώρα μας αποδεικνύουν γιατί δεν έπρεπε ποτέ να τύχουν της πολιτικής υπόληψής μας.

Μα αυτό μοιάζει με εκστρατεία αφανισμού και μάλλον είναι δύσληπτος στον λαό ο λόγος που οι κραταιοί ενός οικονομικού μπλοκ όπως το ευρωτοκογλυφείο το επιθυμούν διακαώς.
Όμως όχι αν ανατρέξετε στο μακρινό παρελθόν και σε δηλώσεις τύπου Κίσσιγκερ ή οράματα τύπου ευγονικής από τον πρίγκιπα Φίλιππο.
 «Αν θέλεις να καθυποτάξεις έναν ομογενή λαό όπως οι Έλληνες, επιτίθεσαι στις αξίες στη παράδοση και στις βασικές πηγές των εισοδημάτων του», είχε ο πρώτος πει.

Κάθε ομοιότητα – το ότι δηλαδή καταστράφηκε σύσσωμος ο παραγωγικός μας ιστός με τις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις ή στο ότι καταντήσαμε να «νυμφεύουμε» τους ομοφυλόφιλους και άλλα εδώδιμα αποικιακά - με τα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι εντελώς συμπτωματική..
Το καταγράφω γιατί η δήλωση Κίσσιγκερ έχει ανεπιβεβαίωτα και κατόπιν εορτής διαψευστεί.

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα γιατί τους Έλληνες ή εν πάσι περιπτώσει γιατί τους Έλληνες πρώτους, δεδομένου πως υφίστανται κι άλλοι λαοί ομογενείς ως αυτός.
Ναι αλλά εκείνοι οι λαοί που υπαινισσόμαστε δεν ήταν τόσο κοντοί αριθμητικά και τόσο ψηλοί ιδεαλιστικά.
Δεν αντιστάθηκαν με τόσο πείσμα και σθένος στους κάθε λογής επίβουλούς τους υπερασπιζόμενοι πρωτίστως συμβολισμούς όπως η γλώσσα και δευτερευόντως εδάφη. Δεν παρήγαγαν- δυσανάλογα προς το μέγεθός τους- αυτού του διαμετρήματος διανοητές αρχών ζωής αλλά και επινοητές τεχνογνωσίας,  ώστε να κυριαρχούν στις παγκόσμιες κοινωνίες..
Και έφτασαν τόσο ψηλά γιατί η πρώτη τους ύλη, ο λαός, τους τροφοδοτούσε με πλούσιο και πρώτης ποιότητας υλικό.. Τα ατελείωτα πάθη του..

 Και πως θα μπορούσε κάποιος να το ξεφτίσει αυτό;
 Έτσι όπως ακριβώς το έκαναν από κοινού ευρωπαϊκό ιερατείο και εγχώριοι αυλόδουλοί του. Φυτεύοντάς του στον εγκέφαλο του λαού τον ιό αποδοχής μιας ψυχαγωγικής, ενημερωτικής και εκπαιδευτικής προπαγάνδας, που μέσα σε μια εικοσαετία αφού μόλυνε τα δεκατρία δισεκατομμύρια κύτταρά του με τα ωραία μάτια της Έλλης , την ψυχρή αντικειμενικότητα του Χατζηνικολάου ή την εισαγγελική παρουσία του Πρετεντέρη , το άξιοι εστίν οι Ρουβάς, Κοκκίνου και Σφακιανάκης και την πρωινή σονάτα από την παρθένα της διπλανής πόρτας Ελένη Μενεγάκη και άλλες τινές, κατέληξε νομοτελειακά να μοιάζει στο τέρας που ο ίδιος εξέθρεψε..

Πλέον κατέστη λαός έτοιμος για όλα. Ακόμη και για το μεγάλο ΝΑΙ που τον μεταλλάσσει σε ένα σώμα τάγματος εφόδου το οποίο έχει αναλάβει πειθήνια τη γενική εκκαθάριση κάθε διαφορετικής στάσης ζωής, ανεξαρτήτως αν αυτή φωτογραφίζει ακόμη και μέλη της οικογένειάς του..

Οι λίγοι που δραπέτευσαν της Σοϊμπλερικής  «ευγονικής» γιατί είχαν από καιρού συστήσει μικρές μικρές και κρυφές από τα ερτζιανά εστίες παρεών, ομιλούσαν μη ακουόμενοι, επειδή χαρακτηρίζονταν φονταμεταλιστές. Έχουν δε σήμερα αποσυρθεί οριστικά.

Όσοι ακόμη κάπου κάπως απόμειναν είναι όλοι εκείνοι που απορούν γιατί το ΌΧΙ δεν είναι πηχυαίο, σαφές και κατηγορηματικό έναντι των ευρωενωσιακών μηχανισμών κλωνοποίησης των τοκογλύφων και των προϊόντων τους.
Ένα ΌΧΙ που θα ξεκινά από τους Γιουνγκέρ Μέρκελ και Σόϊμπλε και θα καταλήγει στο ευρώ τους  που  κατέστη το γιαταγάνι των Τζιχαντιστών του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τον αποκεφαλισμό των λαών.
 Γιατί επέτρεψαν στους θύτες να παριστάνουν τα θύματα υπερασπιζόμενοι τις κατά συρροή και εξακολούθηση δολοφονίες τους που για λόγους συνειδησιακούς και ποινικούς βάφτισαν αυτοκτονίες.

Μια ευκαιρία τελευταία είχαν να πάρουν το αίμα τους πίσω και την έχασαν. Κάτι που δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ ο δημοκρατικός λαός γιατί τον παρέδωσαν αμελλητί  στους δήμιους του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: