Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

THE TELEGRAPH : ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..


 Παγκόσμια πρωτοτυπία: Προσφεύγουμε στους πρώτου βαθμού πολιτικής και οικονομικής συγγενίας των τοκογλύφων για να μας δικαιώσουν!!



Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» αναφέρει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ, το οποίο δημοσιεύεται την Τρίτη και επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών, με στόχο να«μπλοκάρει»  ένα ενδεχόμενο Grexit.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των έννομων δικαιωμάτων της προκειμένου να σταματήσει την 'ασφυξία' του τραπεζικού συστήματος».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θα λάβουμε τις απαιτούμενες νομικές συμβουλές και θα εξετάσουμε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι κανονισμοί της ΕΈ δεν προβλέπουν την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ. Η ιδιότητά μας ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη».

Η Telegraph εκτιμά πως  αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή της Αθήνας, σε περίπτωση που οι Έλληνες πολίτες απορρίψουν τελικά τα μέτρα λιτότητας και πουν «όχι», στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αναπάντεχη και θα περιπλέξει τα πράγματα», αναφέρει ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαιώνει μεν ότι η Ελλάδα διαθέτει επαρκή ρευστότητα έως την Κυριακή που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ωστόσο παραδέχεται πως η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων επιδεινώνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: