Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Οι υποψίες καπνού που εξέρχονται από τις καπνοδόχους των Βρυξελιώτικων ιερατείων δείχνουν πως τελικά η συμφωνία Ελλάδας τοκογλυφων έχει ψηθεί και όπου νάναι θα σερβιριστεί προς βρώση στη πρώτη των εξουσιών. Τη νομοθετική.



Προηγουμένως η καθεστωτική προπαγάνδα του Ευρωενωσιακού μπορντέλου επιχείρησε να μας πείσει ότι οι μάγειροι κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνταγής ήδη δοκιμασμένης από καιρό.

Ποια είναι αυτή;




«Η εξακολούθηση -μέχρι τελικής πτώσης του υπεράριθμου λαού- της εσωτερικής υποτίμησης σε συνθήκες ελεγχόμενης χρεοκοπίας.» Μυθριδατισμός .. Δηλητηριάζεται το θύμα επ’ ολίγον καθημερινά μόνον και μόνον για να καλυφθούν τα ίχνη των δολοφόνων αφού τα μέτρα θα έχουν αφομοιωθεί τόσο ώστε θα έχει ο λαός αποδεχτεί την ανθρωποκατασροφή του ως αναπόφευκτη. Ως εκ θεού επιβληθείσα τιμωρία επειδή αναιδώς απαίτησε μια αξιοπρεπή ζωή εντός της οποίας περιλαμβανόταν η εστίαση, η μόρφωση και η υγεία του.



Ποιο θα είναι το δηλητήριο; Το γνωστό. Εκ νέου μέτρα κατά των συνθηκών και συμβάσεων εργασίας που θα εμπεριέχουν και την έμμεση μείωση των μισθών, η εκποίηση των υπολοίπων από τη λαϊκή -και όχι δημόσια όπως θέλουν να τη χαρακτηρίζουν πονηρά- περιουσία, οπωσδήποτε η κατάψυξη των όποιων προνοιακών παροχών έχουν απομείνει, η παραπομπή σε ένα άδηλο μέλλον των δημοσίων δαπανών και πληρωμών και γενικώς η ολοκλήρωση αυτού που το σύστημα διαπλοκής έχει από το 1990 ονομάσει αναδριαρθρώσεις και που στην ουσία πρόκειται για εξαρθρώσεις του σκελετού από τον κοινωνικό ιστό.



Θα υπάρξει ωστόσο και μια διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν. Πως κατά τα πρότυπα της παράφρασης της «τρόϊκα σε θεσμούς» η όποια νέα συμφωνία δεν πρόκειται να ονομαστεί μνημόνιο, επειδή ο όρος σύρει στην μαύρη ουρά του πολιτικά ενοχλητικές σκέψεις για τις «αριστερές συνειδήσεις» ορισμένων εκ των αντιπροσώπων του κυβερνώντος σχηματισμού στο κοινοβούλιο αλλά και μιας σειράς στελεχών της ευρωλαγνείας και ο κίνδυνος ν’ αντιδράσουν επί των τύπων είναι σοβαρός.

Και τότε γιατί να τις δεχτεί ο λαός θ’ απορήσετε ως σώφρονες αναγνώστες..



Μα είναι απλό. Επειδή η κοινωνία έχει από εικοσαετίας αρχίζει να τεμαχίζεται στο πάγκο του συστημικού χασάπη και πλέον τα ζωτικά όργανά της δεν λειτουργούν. Από της εισβολής των σημάτων της ιδιωτικής τηλοψίας στην ελληνική ατμόσφαιρα στόχος ήταν – και εξ όσων αποδεικνύεται επετεύχθη- η αποβλάκωση του λαού σε αυτό το βαθμό ώστε να μην είναι σε θέση ν’ αντιληφθεί ότι μεταξύ του ανέργου και του απασχολίσιμου της περιοδικής εργασίας, επί παραδείγματι, η διαφορά είναι ένας φραπές στα στέκια της εξαντλητικής ραστώνης.  Το ίδιο και εκείνη μεταξύ ενός δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου ή μεταξύ των ελευθέρων επαγγελματιών και των προηγουμένων από κοινού. 

Για να στοιχειοθετήσω ακαταμάχητα την άποψή μου θα σας παραθέσω μόνο ένα. Πως η τελευταία ανάρτηση του Σαββάτου με το στριπτ τιζ στη Ρουμανία είχε εκατοντάδες προβολές περισσότερες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη που αφορούσε το ψυχροπολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής στη Μαύρη Θάλασσα από το οποίο νικήτρια εξήλθε πανηγυρικά η πρώτη. Το πρώτο διέγειρε το ταπεινότερο των ενστίκτων, το σεξ, ενώ το δεύτερο δεν έξυσε παρά σε λίγους το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αφού αφορά την ειρήνη στη περιοχή μας.



Ως γενιά επομένως ηττηθήκαμε επικοινωνιακά. Το καθεστώς είχε από καιρού ανακαλύψει τη σκοπολαμίνη (που αλλοιώνει τη βούληση) στη βάση της οποίας ο λήπτης θύμα ερωτεύεται τον δυνάστη και δήμιο του. Δεν μένει κατά συνέπεια αν ακόμη μας έχουν μείνει ίχνη ευθύνης έναντι των γενεών που θα ακολουθήσουν να βγούμε μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους της φωτιάς για να επανορθώσουμε τη θεσμική βλάβη που έχουν από κοινού επιφέρει κατά του λαού εγχώριοι και αλλοδαποί τοκογλύφοι.


Διαφορετικά τρέξτε ν’ αγοράσετε μετοχές του θανάτου μας για να κερδίσετε εκ του ασφαλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: