Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

 Ερώτημα: Αλεξικέραυνα υπήρχαν στη κρίσιμη τουριστικά περιοχή ; Συντηρημένα ήταν;


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η τουρίστρια που ανάνηψε μετά από ανακοπή που υπέστη το πρωί, όταν έπεσε κεραυνός στην Κνωσό. Συνολικά τραυματίστηκαν περίπου 19 άτομα, τα περισσότερα ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι περισσότεροι έχουν υποστεί ισχυρό σοκ από το χτύπημα του κεραυνού, ωστόσο δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται προληπτικά στη ΜΕΘ λόγω εγκαυμάτων και ισχαιμίας άκρων, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν μικρά διάσπαρτα εγκαύματα, όλα ελαφράς μορφής.

Σχετικά με τη γυναίκα, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ο Διευθυντής των Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Λυδάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε πως όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο βρισκόταν σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής και της έγινε διαδικασία αναζωογόνησης, η οποία κράτησε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα και ήταν επιτυχής.


Μία ακόμη γυναίκα που εργάζεται στην Κνωσό ως φύλακας και είναι έγκυος πήγε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ψυχολογικό σοκ και της έγινε καρδιογράφημα για προληπτικούς λόγους.
 
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αρχαιοφύλακας της Κνωσού τονίζει πως παρόμοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ στον αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο υπάρχουν περίπου 20 αλεξικέραυνα. «Ο κόσμος πανικοβλήθηκε όταν έπεσε ο κεραυνός στο δένδρο και έπεσε στο έδαφος για να προφυλαχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: