Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ: Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωμπορντέλο


 Εντός "του κάθε ενδεχομένου" να συνυπολογίσουμε και την ευλογία της ρήξης υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως αυτή θα είναι ολοκλρηρωτική με το ευρωμπορντέλο με τα κόκκινα λαμπιόνια του .."διαφωτισμού";


Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, υποστηρίζει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Αυγή και επισημαίνει ότι «οι όποιες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζουν να διεξάγονται αντανακλούν περισσότερο τις παλινωδίες των θεσμών και όχι την αναζήτηση λύσεων «με χαρτί και μολύβι».
Η εφηεμερίδα διερωτάται εάν κάποιοι έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν την ευρωζώνη και αναφέρεται στην έκθεση της ΕΚΤ η οποία προειδοποιεί ότι η μη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα θα έχει μεγάλο κόστος για ολόκληρη την Ευρώπη.
Το θέμα είναι πολιτικό υποστηρίζει η εφημερίδα και υποστηρίζει ότι και η λύση οφείλει να είναι πολιτική και όχι στο γραφειοκρατικό επίπεδο των Βρυξελλών.Το κύριο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει τονίζοντας ότι «η Αθήνα πλέον περιμένει και προετοιμάζεται διά παν ενδεχόμενο».
Στην ίδια λογική ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία αλλά είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία, βεβαίως υπάρχει και ο διεθνής παρέμβαση δεν είναι συμφωνία ανάμεσα σε Έλληνες και δανειστές. Το πρόβλημα το ελληνικό δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα είναι ένα διεθνές πρόβλημα . Η έκθεση της ΕΚΤ τονίζει ότι εάν δεν υπάρξει λύση, εάν υπάρχει ατύχημα τότε κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή οικονομία με στασιμότητα» είπε ο Νίκος Φίλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εάν συμβεί κάποιο ατύχημα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.Έχουμε δηλώσει ότι επιδιώκουμε συμφωνία, όταν κάνεις διαπραγμάτευση για όλα είσαι έτοιμος η κύρια κατεύθυνση είναι η συμφωνία. Ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: