Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΡΗΞΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στη θέα τους πυρώνουν τα νεύρα σου τόσο που διογκώνονται οι φλέβες σου από τον θυμό ακόμη και αν δεν τρέφεις τη παραμικρή συμπάθεια για το κυβερνών κόμμα. 

Στις Σίες κι αράξαμε και τους Τζήμες του Σκάϊ οσονούπω η μαλακία, αναφέρομαι. Αλλά και στους Κύρτσους της Νέριτ τους Δούρους (δεν πρόκειται για το αρσενικό της Δούρου) τους Ρογκάκους και τους Πρετεντέρηδες, από τα πολυτελούς συσκευασίας τηλεοπτικά βοθρολύματα και διάφορους άλλους περίεργους κίτρινους των λούμπεν τηλεοπτικών σταθμών. 


Πριν καν ανοίξουν το στόμα τους αντιλαμβάνεσαι το περιέχον από το περιεχόμενο των λόγων που θ’ ακολουθήσουν, κυρίως δια του υπολανθάνοντος σαρκασμού στο βλέμμα του νικητή

Αναφέρονται επί της πράγματι στριμωγμένης -εξ αιτίας των δικών της συμβιβασμών- στα σχοινιά κυβέρνησης σε τρίτο πρόσωπο, επιχαίροντας για τα αδιέξοδά της, για να συνοφρυωθούν όμως στη συνέχεια, όταν πρόκειται ως νέοι Λούθηροι να περιτυλίξουν με σοβαροφάνεια το πακέτο των αφανιστικών μεταρρυθμίσεων, δίχως ποτέ να αποκαλύψουν το περιεχόμενό τους. 

Χθες αυτός που υπερέβη τον Ρουβίκωνα ήταν ο Κύρτσος από την Νέριτ, ο οποίος αντιστάσεως μη ούσης αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «αυτός ο τύπος»!! Λες και επρόκειτο για περιπατητή και σουλατσαδόρο της πλατείας Συντάγματος κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού σαφάρι τουριστριών! 

Όταν δε του έγινε παρατήρηση για την απρεπή του συμπεριφορά αμύνθηκε δια του γνωστού πως είναι τα πρόσωπα που τιμούν τους θεσμούς και όχι οι θεσμοί τα πρόσωπα.. (κατατέθηκε περιγραφικά από το πολιτικό λαμόγιο πιθανότατα επειδή δεν είχε ακούσει ποτέ στη ζωή του τον συγκεκριμένο ορισμό..)  

 Στην πραγματικότητα πρόκειται περί μιας ομοβροντίας πολιτικών βλημάτων από τα ιερατεία των Βρυξελλών, στο σκόπευτρο της κάνης των οποίων βρίσκεται το μάτι των εγχώριων δουλικών τους. 

Και αν η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη όπως οι Ιταλοί το 1940 στην Αλβανία έναντι των Ελλήνων, είναι γιατί τα στελέχη της πίστεψαν ότι αναλαμβάνοντας την διαχείριση θα προέλαυναν προς την εξουσία σαν σε παρέλαση. 

Όσο δε στη παρεγκεφαλίδα τους ξεθωριάζει ο όρος ρήξη, τόσο από την έκθεση αυτή θα θρηνούν πολιτικά νεκρούς όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μια και μόνο είναι η διέξοδος από τα αδιέξοδά της. Δημοψήφισμα (κι ας λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι θέλει) με ένα και μοναδικό ερώτημα: 

Ρήξη εν τω συνόλω ή παραίτηση και υποταγή.. 

Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: