Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ! !

 Βυθίζεται ακόμη περισσότερο η Ελλάδα στο αίμα της Μεσόγειας θάλασσας



Μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου είναι αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη στο FIR Αθηνών, η άσκηση «Ηνίοχος 2015», με την ντόπια αστική τάξη να φιλοδοξεί να την αναδείξει σε σημαντικότερη του είδους της σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη Μεσόγειο.


Στόχος, άλλωστε, και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (όπως και της προηγούμενης, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων μέσα κι από τη λεγόμενη «στρατιωτική διπλωματία», τη δημιουργία αξόνων και αντιαξόνων με ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά και τις αστικές τάξεις άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής όπως Ισραήλ, Αίγυπτος, Βουλγαρία και Ρουμανία, την εμπλοκή στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευθεία από Λιβύη ως Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τους τζιχαντιστές. Εμπλοκή για την οποία μίλησε, άλλωστε, ανοιχτά χτες ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος.
 
«Ηνίοχος»: Θέλουν να γίνει «η ανταγωνιστικότερη άσκηση» στην Ευρώπη

Η δεκαήμερη Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», η οποία διεξάγεται από 20 έως 30 Απρίλη, περιλαμβάνει διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών. Συνδυάζεται με την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Αστραπή 2/15», που διεξάγεται στο Μυρτώο Πέλαγος. Σημειωτέον, για πρώτη φορά, κατόπιν πρόσκλησης από ελληνικής πλευράς, λαμβάνουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Οι Ισραηλινοί έχουν στείλει δέκα μαχητικά αεροσκάφη τους και πλήθος πιλότων και τεχνικών. Μάλιστα, ανώτατες πηγές του ΓΕΑ αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να ξαναμετάσχουν στην άσκηση του χρόνου, αναβαθμίζοντας τη συμμετοχή τους, φέρνοντας εδώ και πολεμικά τους πλοία.

Οι δε Αμερικανοί έστειλαν ομάδες Ειδικών Δυνάμεων, που με έδρα τη Λάρισα αναπτύχθηκαν σε αποστολές κατάδειξης στόχων. Πηγές του ΓΕΑ αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν του χρόνου να στείλουν και αεροσκάφη.
Αλλωστε, όπως αναφέρθηκε από ανώτατους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, χτες, στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, σε ειδική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου, φιλοδοξία της ελληνικής πλευράς είναι η «Ηνίοχος» «να γίνει η ανταγωνιστικότερη άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία να παρέχει στους συμμετέχοντες υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μοναδική εμπειρία συμμετοχής».
 
«Ευχαριστώ τις ΗΠΑ και το Ισραήλ»

Περιγράφοντας τους στόχους ανάπτυξης αυτών των αξόνων, και παρουσία της πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, ο Π. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων σε χτεσινή ενημέρωση για την άσκηση «Ηνίοχος 2015»: «Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι με τη μεγάλη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ και προσωπικού των ΗΠΑ, μας δίνεται μία σπουδαία ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τη συνεργασία με τις πολεμικές αεροπορίες των συμμάχων μας». Ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλά για την ίδια ισραηλινή πολεμική αεροπορία που σπέρνει το θάνατο, βομβαρδίζοντας το λαό της Παλαιστίνης...

«Χαιρόμαστε», πρόσθεσε, «και είναι τιμή να έχουμε μαζί μας την πρέσβη του Ισραήλ, την κ.Irit Ben Abba, και τις στρατιωτικές αποστολές από τις δύο αυτές σύμμαχες χώρες. Από αυτό το βήμα, τους ευχαριστώ για τη σταθερή διάθεσή τους για συνεργασία, για τη συνεισφορά τους στη βελτίωση των αμυντικών μας σχέσεων».

Πρόσθεσε: «Κυρία πρέσβη, τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις των χωρών μας έχουν προσλάβει μία αξιοσημείωτη δυναμική, η οποία είναι φυσική απόρροια των σχέσεων των δύο λαών, της απουσίας διμερών προβλημάτων, καθώς και των σημαντικών δυνατοτήτων και ισχυρών προοπτικών της μεταξύ μας συνεργασίας (...) Είμαι πεπεισμένος ότι η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδος - Ισραήλ είναι αμοιβαία επωφελής και συντελεί στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αποτελεί για το Ισραήλ ασφαλή και σταθερή γεωπολιτική οδό προς την Ευρώπη, γεγονός που βασίζεται όχι σε συγκυριακές και ευμετάβλητες παραμέτρους, αλλά σε ενσυνείδητες στρατηγικές επιλογές».
 
«Ευθύνη της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ με κέντρο τη Σούδα»...

Παίζοντας, δε, το χαρτί της γεωστρατηγικής αξίας της χώρας και βάζοντάς την στο παζάρι των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, είπε: «Η άμυνα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, που είναι η βασική μας προτεραιότητα, αλλά λειτουργεί και ως ευρωπαϊκό προγεφύρωμα και ανάχωμα σε κάθε σύγχρονη απειλή.

(...) Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας αλλάζει τα τελευταία χρόνια και έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία, για να αντιμετωπίσουμε ένα νέο εχθρό που είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, το ισλαμικό χαλιφάτο που αναπτύσσεται ραγδαία στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ουσιαστικά την πολιτική ευθύνη, με κέντρο τη Σούδα, να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στα πεδία της Συμμαχίας» πρόσθεσε, προετοιμάζοντας για βαθιά εμπλοκή της χώρας και του λαού σε νέες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση, στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη, «προχωρά σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος (...) Προχωράμε σε αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες. Στις αρχές Ιούνη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα βρίσκεται στην Αίγυπτο 

(...) ένα κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας, με "Μιράζ 2000", με τα οποία ουσιαστικά πετάει και η αεροπορία της Αιγύπτου, θα κάνουμε και μία άσκηση τις πρώτες μέρες του Ιούνη. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί τέτοιου είδους συνεργασίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ασφαλούς περιοχής που ξεκινά από την Αίγυπτο, μία χώρα που αντιστέκεται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και από το Ισραήλ».
 
ΝΑΤΟικός πυλώνας από Μεσόγειο ως Μαύρη Θάλασσα

Ο Π. Καμμένος δεν παρέλειψε, άλλωστε, να αναπτύξει ένα «νέο αμυντικό δόγμα», που ουσιαστικά εμφανίζει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν ρόλο χωροφύλακα σε όλο τον άξονα από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Είπε συγκεκριμένα:

«Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα ουσιαστικά αποτελούν ένα χώρο που -γιατί όχι- μπορεί να είναι το νέο αμυντικό δόγμα το οποίο μπορεί να προεκταθεί και προς το Βορρά, προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία -κάτι το οποίο θα επιδιώξει η Ελλάδα- και σε συνεργασία με μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής». Σημειωτέον, διαχέονται ήδη πληροφορίες ότι αργότερα το καλοκαίρι επίκειται και σημαντική άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυτές της Βουλγαρίας, στη Βουλγαρία.

«Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντική» συνέχισε και πρόσθεσε: «Βεβαίως και είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είμαστε στενοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ, είμαστε σύμμαχοι με την Αίγυπτο, είμαστε σύμμαχοι και συνομιλούμε με αραβικές χώρες, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, πριν από λίγα χρόνια, είναι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν και το κέντρο της Μόσχας. Και εδώ η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλίες για διεθνείς συνεργασίες απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή». Σαφής αναφορά στην επικίνδυνη προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να παίξει με όσα περισσότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα μπορεί, χωρίς φυσικά να αμφισβητεί τη στρατηγική της επιλογή για στοίχιση στον ευρωατλαντικό άξονα.
 
«Κοινά προβλήματα: Τρομοκρατία και μετανάστευση»

Τη σημασία του είχε και ο χαιρετισμός της πρέσβη του Ισραήλ Irit Ben Abba, η οποία παρατήρησε κατ' αρχάς ότι η «Ηνίοχος» είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση που έχει μετάσχει η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο εξωτερικό και ότι σηματοδοτεί την «αυξημένη συνεργασία» των δύο πλευρών σε κάθε επίπεδο, ειδικά στο ζήτημα «της άμυνας στη Μεσόγειο».
Πρόσθεσε ότι ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπ. Χουριόν, είχε πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ. «Αργήσαμε λίγο να το κάνουμε, αλλά επιτέλους τώρα το καταφέρνουμε» είπε η Ισραηλινή πρέσβης...

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι δυο κυβερνήσεις έχουν «κοινά προβλήματα», «εμείς την αυξημένη τρομοκρατία, εσείς την παράνομη μετανάστευση», επομένως ανοίγονται μπροστά «πολλά πεδία συνεργασίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: