Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Σεβασμό την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ, από την Τουρκία ζητάει η αντιπολίτευση

 

(Υπό τουρκική κηδεμονία δεν ξέρω αν είναι αλλά υπό Τουρκική κατοχή οπωσδήποτε χώρια που ούτε περί δημοκρατίας πρόκειται ούτε περί κράτους.. )



«Η  Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είναι ανεξάρτητο κράτος και δεν είναι αρμόζον να παρουσιάζονται οι Τουρκοκύπριοι υπό τουρκική κηδεμονία, επειδή η Άγκυρα τους παρέχει υποστήριξη». Με τη φράση αυτή παρενέβη ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην διαμάχη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν και του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη για τη φύση των σχέσεων των δύο λαών.
 

 «Η τουρκική Κύπρος έχει διαφορετική σημαία, κοινοβούλιο και δικαστικό σώμα. Η δημοκρατία τους  και η συνείδηση της δημοκρατίας  είναι περισσότερο αναπτυγμένη από τη δική μας. Είναι πιο ευαίσθητοι σε θέματα διαφθοράς. Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δήλωσε ο Κιλισντάρογλου.
  Ο Κιλισντάρογλου κατηγόρησε επίσης την τουρκική κυβέρνηση πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα στην Κύπρο «ως να συμβαίνουν στην πίσω αυλή μας».
  Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, αναφερόταν σε δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Απριλίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την δήλωση του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί, για «νέα σχέση με την Τουρκία με πλέον ισότιμους όρους».
  Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της «Ηurriyetdailynews», ο Μουσταφά Ακιντζί, «είναι μετριοπαθής αριστερός που έχει προεκλογικά υποσχεθεί ειρηνική διευθέτηση της διχασμένης εθνικά Κύπρου. Έχει πει ακόμη πως οι σχέσεις Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία θα πρέπει να είναι αδελφικές και όχι Μητέρας και μικρού παιδιού».
Σημείωση στυξ: Αντιπολίτευση με μισές αλήθεις από τον Κιλιτσντάρογλου. Μα, φυσικά η Β. Κύπρος δεν είναι υπό τουρκική κηδεμονία. Υπό τουρκική κατοχή είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: