Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1942!!

κατοχικό_δάνειο_1942_πρόγραμμα_διάσωσης_030415
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 1942. Είναι -ένα ακόμη- γερμανικό «πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας»! Όπως καταλάβατε πρόκειται για το κατοχικό δάνειο που με το ζόρι δώσαμε στην Γερμανία του Χίτλερ, η οποία ηδη είχε υποδουλώσει την Ελλάδα!Το είχαν ονομάσει κι αυτό «πρόγραμμα διάσωσης»!


Το έγγραφο είναι ένα από τα πολλά που έχει συγκεντρώσει ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος που μάχεται χρόνια τώρα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.Μέρος του πολύτιμου υλικού που διαθέτει έδειξε στην εκδήλωση του ΜΑΧΩΜΕ όπου έγινε εξαιρετική συζήτηση με σημαντικές εισηγήσεις του  Βουλευτη Βοιωτίας Γιάννη Σταθά , του Χαρίλαου Ερμείδη και του Γιώργου Παπαλεξίου και του Σαράντου Θεοδωρόπουλου. Το συντονισμό έκανε η   ιστορικός Dr  Βασιλική Λάζου.

Τι άλλο έδειξε ο κ.Θεοδωρόπουλος που πρόσφατα έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Onalert.gr; Εκτός από τη ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου του 1942, με την οποία μας επεβλήθη το κατοχικό δάνειο, της οποίας όπως σημειώνει «η φρασεολογία μας προσγειώνει βάναυσα στο σήμερα», έδειξε τις «κλούβες» αλλά και τον διοικητή της μεραρχίας που έκαψε τα Καλάβρυτα, δισεγγονό του πρώτου υπουργού στρατιωτικών της Ελλάδας.


Πηγή: OnAlert,

Δεν υπάρχουν σχόλια: