Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

 Πρόθυμη να στείλει πεντακόσιους συμπατριώτες της για τη πάταξη της διαφθοράς αλλά δεν στελνει τον μόνο που θα έριχνε φως στην υπόθεση. Τον Μιχάλη Χριστοφοράκο..



Tη βοήθεια και τη συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης και τη δικαστική συνδρομή από τις γερμανικές αρχές, ώστε να υπάρξει και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε σχέση με τα πεπραγμένα της αμαρτωλής Ζίμενς στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. Πιο γρήγορη και από… μπλίτζγκρικ ήταν η απόρριψη του αιτήματος από τη Γερμανία μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου: 

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν αναμειγνυόμαστε» ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η Γερμανία μέσω της Κριστιάνε Βιρτς. «Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε – εάν εμπίπτουν στους κανόνες» δήλωσε η γερμανίδα… Πόντιος Πιλάτος, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου νίπτει τας χείρας της! 

Η Γερμανία υποστηρίζει ότι θα στείλει… 500 συμπατριώτες της στην Ελλάδα, για να βοηθήσει στην πάταξη της διαφθοράς, αλλά αρνείται να στείλει το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ρίξει φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της 20ετίας. Σχολιάζοντας την περίπτωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η κυβερνητική αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει ακόμα και αν υπάρχει αίτημα έκδοσής του και περιορίστηκε σε υπεκφυγές για «κανόνες που ορίζονται από το νόμο» και πως, αν υπάρχει αίτημα έκδοσης τότε πρέπει να αποφασιστεί, «σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια»!

Η Γερμανία πρωταγωνιστεί στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας σαν θηλιά το χρέος της χώρας που χρονολογείται από το 1821, αλλά κάνει τα πάντα για να διαγράψει το δικό της αμαρτωλό παρελθόν. Το Ράιχ δεν δείχνει καμία διάθεση να πληροφορήσει την ελληνική δικαιοσύνη πόσοι και ποιοι έλληνες βουλευτές έχουν δωροδοκηθεί ή εξαγοραστεί από τη Ζίμενς ή ποιοι έλληνες βουλευτές έχουν δεχθεί ανάλογα δώρα από την εταιρεία αυτή. 

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η εκστρατεία συγκάλυψης και υπεράσπισης από τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Γερμανία των πολιτικών προσώπων που αποδεδειγμένα πήραν «δώρα» αξίας δεκάδων έως εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα χρόνια των μαύρων ταμείων. Όπως αποδείχτηκε άλλωστε και από πρόσφατο προκλητικό δάνειο σε εκδοτικό όμιλο, οι Γερμανοί δεν πρόκειται να δεχθούν σε καμία περίπτωση το ξήλωμα του πολιτικού και επιχειρηματικού μηχανισμού τους στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: