Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Δημήτρης Κουτσούμπας: Παράταση της λαϊκής τραγωδίας..

Χιλιάδες λαού απ' όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, διαδήλωσαν ενάντια στη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης με την ΕΕ.
Απαίτησαν κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακής σύμβασης, την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και του λαού, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.


Με την παρουσία τους, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι δήλωσαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την κατάθεση πρότασης νόμου για κατάργηση μνημονίου - δανειακής σύμβασης - εφαρμοστικών νόμων. Παρά τη βροχή και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το σύνθημα που συνόδεψε μία σειρά εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκε και χτες δυνατά: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά». «Κέρδη στο κεφάλαιο, φτώχεια στο λαό, αυτό είναι το μνημόνιο νέο και παλιό». «Εργάτες και λαός τώρα μια γροθιά, τα λαϊκά συμφέροντα βάζουμε μπροστά».

Τα συνθήματα ακούστηκαν στις προσυγκεντρώσεις από την Ομόνοια, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Αγαλμα Κολοκοτρώνη και το Μοναστηράκι, που έφτασαν στο Σύνταγμα από τέσσερα διαφορετικά σημεία, μεταφέροντας το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό να παλέψει κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, στην ΕΕ και στους υποστηριχτές της για την ανάκτηση των απωλειών του και τις σύγχρονες ανάγκες του.

"Ακριβώς πριν ένα μήνα από σήμερα, στις 27 Γενάρη, τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προέκυψε από την κάλπη της 25ης του Γενάρη με συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε αντιλαϊκούς νόμους που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σκορπίζοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία ελπίδες και προσδοκίες, που ακόμα και σήμερα, σε μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υπάρχουν.

"Ενα μήνα μετά, συνέχισε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή αμέσως νόμο κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, έτσι όπως πίστευε ότι θα κάνει ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, αλλά, αντίθετα, προχώρησε σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων που αυτό προέβλεπε, δηλαδή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δηλαδή παράταση, χωρίς ημερομηνία για λήξη, των τραγικών συνεπειών του μνημονίου στη ζωή του λαού.


"Για ποια Ελλάδα επομένως μιλάει ο πρωθυπουργός όταν λέει «κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια»; Γιατί «Ελλάδα» είναι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που αυγατίζουν τα κέρδη τους, «Ελλάδα» είναι και η λαϊκή οικογένεια που δίνει μάχη καθημερινά ακόμα και για τα στοιχειώδη.
Και όλα αυτά, τα περί «περήφανης» διαπραγμάτευσης, ήταν σκέτη διαφημιστική απάτη.
Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες. Για τη λαϊκή κυριαρχία που εξασφαλίζουν οι συνθήκες της ΕΕ, για τη δημοκρατία που πρέπει να επιστρέψει, για την αλληλεγγύη, για σεβασμό στους κανόνες, για το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι».
Αλήθεια, τι ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας όταν μιλάει για αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας;
Δηλαδή, από αύριο θα μπορούμε να παράγουμε ως χώρα ό,τι μπορούμε να παράγουμε, στο πλαίσιο της αγροτικής οικονομίας, για παράδειγμα, χωρίς τις κοινοτικές δεσμεύσεις, τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς που έχουν χαντακώσει την αγροτική παραγωγή, έχουν ξεκληρίσει τους φτωχούς αγρότες, έκαναν το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο ελλειμματικό;
 
"Για να βγει ο λαός από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή.
Για να ξημερώσει πραγματικά μια νέα εποχή στον τόπο μας, το βασίλειο της πανανθρώπινης φιλίας και αδελφοσύνης, της πραγματικής ελευθερίας.
Μόνο τότε η εργατική τάξη, ο λαός θα καθορίζει το μέλλον του, αφού θα έχει στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας, μακριά από εκμεταλλευτές, δανειστές και εταίρους - φίδια στον κόρφο του.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Θα συναντηθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, για πάντα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: