Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΟΙΚΟ ΣΑΟΥΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ

Η «αυτοκρατορία του Χάους» και ο Οίκος Σαούντ

 


Ο νέος βασιλιάς Salman bin Abdulaziz al-Saud της Σαουδικής Αραβίας,79 χρόνων, ήταν ως τώρα υπουργός Άμυνας
 
  «Οι πραγματικοί αφέντες της Οικουμένης» κυβερνούν στην «Αυτοκρατορία του Χάους» και θέλουν τον Οίκο Σαούντ να πρωτοστατεί στις βρώμικες δουλειές τους εναντίον της Ρωσίας, γράφει ο γνωστός συγγραφέας Pepe Escobar στο τελευταίο βιβλίο του «Empire of Chaos».
Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, δεν μας εξήγησαν τους λόγους της πολυμελούς αποστολής που συνόδευε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην κηδεία του αποθανόντος βασιλιά και την υποβολή συγχαρητηρίων στον διάδοχό του του Οίκου των Σαούντ, βασιλιά Σαλμάν.
 
  Η αμερικανική αντιπροσωπεία υποχρεώθηκε να επισπεύσει την επίσκεψη στην Ινδία και δεν πρόλαβε να πάει στο Ταζ Μαχάλ προκειμένου να προλάβει την απρογραμμάτιστη στάση στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
 
  Να τους πάρουμε έναν προς έναν: Μαζί με το προεδρικό ζεύγος, ο επικεφαλής της CIA John Brennan, ο υπουργός Εξωτερικών John Kerry, η κορυφαία δημοκρατική βουλευτής Nancy Pelosi, αλλά και ο θορυβώδης ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John «βομβαρδίστε το Ιράν» McCain.
 
  Η επίσκεψη σήμαινε, όπως το έθεσε ο βοηθός σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Ben Rhodes, «όχι μόνο για να υποβάλει τα σέβη της η αμερικανική ηγεσία στην οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά να επισημανθεί στη νέα εξουσία της Σαουδικής Αραβίας, η συνέχιση της στενής συνεργασίας σε κορυφαία ζητήματα».
  Ο Λευκός Οίκος είχε λάμψει με την απουσία του από την απότιση τιμής στα θύματα της σφαγής του Charlie Hebdo, στο Παρίσι. Ο Οίκος των Σαούντ όμως, είναι άλλης σημασίας.
  Υψηλά ιστάμενοι αμερικάνοι οικονομικοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το ταξίδι - αστραπή του Ομπάμα στο Ριάντ, έγινε για να πάρει διαβεβαιώσεις από το νέο βασιλιά για την υποστήριξη του οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολυθεί μέσω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου εναντίον της Ρωσίας. Πριν ο Οίκος των Σαούντ, που χάνει από την πτώση της τιμής του πετρελαίου κλάνει δεύτερες σκέψεις.
  Και κάτι ακόμη. Ο αχυράνθρωπος που βρίσκεται στην εξουσία (θεωρητικά) της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, είχε μόλις επισκεφθεί κι εκείνος το Ριάντ.
  Στον Οίκο των Σαούντ, χασούρα μόνο έχει προκαλέσει ο βρώμικος πόλεμος της τιμής του πετρελαίου εναντίον της Ρωσίας (κυρίως). Η πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν πλήττει μόνο τη Ρωσία, αλλά το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
  Στο χάρτη επιρροής οι Σαουδάραβες έχουν ήδη χάσει το Ιράκ και την Υεμένη. Το Μπαχρέιν βρίσκεται υπό κατοχή από μισθοφόρους που καταπιέζουν τη Σιιτική πλειοψηφία της χώρας. Η ηγεσία της χώρας δεν θέλει ν’ ακούσει να γίνεται λόγος για συμφωνία του«εχθρού της» Ιράν, για τα πυρηνικά με τη «Φωνή του Κυρίου» τους. Κι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι όσο δεν φεύγει από την εξουσία ο Άσαντ.
  Ταυτόχρονα θέλουν όλους όσους ανήκουν στη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» φυλακισμένους ή αποκεφαλισμένους. Φοβούνται κάθε έκφανση της Αραβικής Άνοιξης, που δεν θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη.
 
  Αλλά ύστερα, υπάρχει το τερατούργημα που βοήθησαν να δημιουργηθεί εκείνο το «πλαστό Χαλιφάτο» ή όπως αλλιώς ISIS/ISIL/Daesh που απειλεί να φτάσει ως τη Μέκα και τη Μεδίνα, ελέω των πιστών του τζιχαντιστών. Έτσι,ι ο Οίκος των Σαούντ είναι περικυκλωμένος.
 
  Με το θάνατο του γηραιού βασιλιά Αμντάλα, ο νέος βασιλιάς Σαλμάν, που είναι σχεδόν ογδόντα και με αρχές αλτσχάιμερ, όρισε βιαστικά ως αναπληρωτή διάδοχο του θρόνου τον ανεψιό του Mohammed bin Naif ενώ όρισε τον γιό του πρίγκιπα Mohammed bin Salman ιδιαίτερα αρεστό στο αμερικανικό Πεντάγωνο και τη CIA ως υπουργό Άμυνας και "επικεφαλής της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας".
 
  Όλα κάτω από το ρητό «τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν παραμένοντας ολόιδια».
  Έτσι περιμένει την ώρα του αποκεφαλισμού του –όπως ακριβώς κάνουν οι τζιχαντιστές- επειδή επιδίωκε να σταματήσει η καταπίεση της Σιιτικής μειονότητας στην πλούσια περιοχή πετρελαίου ανατολική Σαουδική Αραβία ο Σείχης Nimr Baqir al-Nimr. Ένας δημοφιλής κληρικός και πολιτικός αντίπαλος επικεφαλής ειρηνικής εκστρατείας για ζητήματα που επιδίωκε όπως δικαιώματα για τις γυναίκες και δημοκρατικές αλλαγές στο θεοκρατικό σύστημα της χώρας.
 
  Ακόμη κι η ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ ανθρωπιστική Οργάνωση Human Rights Watch, παραδέχεται πως στη Σαουδική Αραβία καταπιέζονται συστηματικά και υπάρχουν διακρίσεις σε θέματα δικαιοσύνης και απασχόλησης εις βάρος της μειονότητας των Σιιτών.
 
  Οι αναλυτές οικονομικών ζητημάτων δικαιολογούν τη στάση της Σαουδικής Αραβίας να τηρήσει την αυξημένη παραγωγή πετρελαίου που βοηθά την πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού, όπως και το 2014 πως γίνεται αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους: Επειδή η Ρωσία –που πλήττεται άμεσα- υποστηρίζει τόσο τον Άσαντ στη Συρία, όσο και το Ιράν και έχει προς τούτο την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.
 
  Η αντεπίθεση της Μόσχας που θα πρέπει να αναμένεται εν καιρώ, στη Μέση Ανατολή, θα έχει στόχο την ανατροπή των μοναρχιών στις χώρες του Κόλπου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: