Για μία νέα σχέση μεταξύ της μεταμνημονιακής Ελλάδας και των θεσμών της ΕΕ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανάρμοστη σχέση της οικονομικής ολιγαρχίας με το παλιό πολιτικό καθεστώς,
ενώ επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένη και να βάλει τέλος στις εσωτερικές αιτίες της κρίσης και να διαπραγματευτεί για μια συνολική και αμοιβαία επωφελή λύση στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ωστόσο, είπε ο πρωθυπουργός, για να είναι αποτελεσματική η διαπραγμάτευση χρειάζεται χρόνος.
Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι υπήρξε «ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα ουσίας».
Τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία σε πολλά ζητήματα, αλλά απομένουν και άλλα, τα οποία χρήζουν περεταίρω συζητήσεων.
Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι, όπως είπε, αν και στην Ευρώπη υπάρχει διάχυτος φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, ο ίδιος (ο Μ. Σουλτς) διαπίστωσε ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη για διάλογο και διαβούλευση από κοινού με τους εταίρους της, με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δήλωσε ικανοποιημένος για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, εξήρε την κληρονομιά της Ελλάδας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι ελπίζει η χώρα μας να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία, ενώ χαρακτήρισε «ιδιαίτερη τιμή» να είναι ο πρώτος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Αθήνα με τη νέα κυβέρνηση.
Κατέληξε λέγοντας ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ΕΕ και οι σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία, για τις οποίες η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και πάλι με τους εταίρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου