Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τ0 ΠΙΟΝΙ

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στασίδι πιάνουν από το πρωί οι επαγγελματίες της διαστρέβλωσης, οι τυχοδιώκτες της πολιτικής, αλλά και τα ψώνια στην τηλεόραση. Βροχή οι πολιτικές αναλύσεις με την τσίμπλα στο μάτι. Καταιγίδα η «επικοινώνηση του ανεπικοινώνητου ..»

 Αρχής γενομένης από τον υπερήλικα γέροντα που αντί μιας τιμητικής σύνταξης των διακοσίων ευρώ για την κατ’ υπόθεση αντίστασή του στη Ναζιστική λαίλαπα, του παραχωρήθηκε τιμητικά η προεδρία της δημοκρατίας, μέχρι τον φέροντα το βαρύ όνομα Παπανδρέου ανθυποϋπάλληλο των τοκογλυφικών ιερατείων και πρώην πρωθυπουργό, ένας είναι ο στόχος. Η στρούγκα του Ευρωμπορντέλου! 


Τους παρακολουθούσα από το πρωί να παίζουν τηλεοπτική μονόπολυ με τα πιθανά ποσοστά κάθε ευκαιριακού εκλογικού σχηματισμού  και φρίκαρα. 

Επειδή ανιστόρητοι καθώς είναι έπεφταν με κάθε τους πρόταση σε αδιέξοδα, που η ίδια η συλλογιστική τους προκαλούσε. Φαντασιώνονταν επί παραδείγματι εκλογικά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ τα οποία ούτε έχουν τόση πιθανότητα να εμφανιστούν όση και το βόρειο Σέλας στον Ελληνικό ουρανό. Η αποφαίνονταν ως μέτοχοι ενός σύγχρονου Πανθέου σοφών από την άλλη, πως το έξη ή το οκτώ επί τοις εκατό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες ξεχνώντας δόλια ή αφελώς πως η ακροδεξιά είτε ως Χρυσή Αυγή είτε ως ΕΠΕΝ, είτε ως Λάος,  είτε ως ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι ή και Χίτες, τον μονοψήφιο αριθμό μεταξύ του πέντε και του επτά επί τοις εκατό επιτυγχάνουν στις εκλογές. 

Πρόκειται για ένα συμπαγές μέτωπο η προσωρινή διάλυση του οποίου επιτεύχθηκε μόνο κατά τις εποχές του ισχυρού διπολισμού, όπου τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων άγγιζαν το 70% επειδή είχαν από το σύστημα απορροφηθεί ένθεν κακείθεν. Πρόσφατη και μετά τη διάλυση του διπολισμού απόδειξη, το 6% του μοντελοπνίχτη και οφσορίτη Καρατζαφέρη και παλαιότερο το επίσης 6% της ΕΠΕΝ. Ε, ναι λοιπόν αυτό το ποσοστό αποτελεί τη κληροδοσία του φασισμού στην Ελλάδα ο λαός της οποίας παρά το αίμα που έχει κατά καιρούς – εμπόλεμα ή όχι-χύσει, θα πρέπει να γνωρίζει πως χρησιμοποιήθηκαν και θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται από τους κατακτητές ως σκιάχτρα αποτροπής της ανεξαρτησίας του, όποιο όνομα κι αν φέρει αυτή. Εθνική ή κοινωνική.

 Σε ότι τώρα αφορά τα Ποτάμια των πολιτικών αποβλήτων, ή τις Δημάρ-ιες ελώδεις πολιτικές λίμνες και το υπό εκκόλαψη μόρφωμα των Παπανδρέου, τα οποία κατά κανόνα προβάλλονται ως σταθεροποιητικοί παράγοντες (των δεσμεύσεων που η χώρα έχει αναλάβει έναντι των τοκογλύφων) και τα οποία από κοινού με την Νέα Δημοκρατία έχουν υψώσει τη σημαία της διαφύλαξης των τραπεζικών κεφαλαίων (bankrun), να σας ενημερώσω ως προς το εξής που ακυρώνει καθολικά την παρουσία τους. 

Το bankrun (φυγή κεφαλαίων) με το οποίο απειλείται ο λαός είναι μια μούφα επειδή: Σχεδόν το 90% των καταθέσεων αγγίζει δεν αγγίζει τα δύο χιλιάδες ευρώ σε μια εκάστη εξ αυτών, ενώ μόνον ένα 0,5% υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ. 

Ποιον επομένως τρομοκρατούν όταν κουνούν το δάχτυλο στο λαό τονίζοντάς του πως δεν θα επιτραπούν αναλήψεις πλέον των εκατό ευρώ ημερησίως, από την έλλειψη ρευστότητας που θα επιβάλλει το ευρωμπορντέλο; Αυτόν που μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο από τη στιγμή της ανάληψης του μισθού ή της σύνταξής του έτσι κι αλλιώς δεν έχει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες; 

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα παίζεται αρχής γενομένης από τα τοκογλυφικά ιερατεία των Βρυξελλών, ένα γιγάντιο παιχνίδι εξουσίας για την αρπαγή του πλούτου της, (έμψυχου και άψυχου) από πολλές εστίες μολυσματικής κυριαρχίας. 

Ένα παιχνίδι που ο λαός χρησιμοποιείται ως πιόνι. Και το μόνον που μένει να αποδειχτεί είναι αν το έχει αντιληφθεί για να κινηθεί εκλογικά –και όχι μόνον – αναλόγως. Καλή επαναστατική χρονιά λοιπόν και οι νοώντες νοήτωσαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: