Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΥΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ "ΟΚΤΩ"

Περί μοναχικής εκσπερμάτωσης πρόκειται και εδώ αλλά πολιτικής υφής..


«Ολοζώντανη» χαρακτήρισε την πρόταση των 8 βουλευτών για συναίνεση των δυνάμεων της διαχείρισης στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ταυτόχρονο καθορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015, ο επικεφαλής των Λούθηρων -συγνώμη των «Μεταρρυθμιστών» ήθελα να πω- Σπ. Λυκούδης. 

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Αθήνα 9,84», ρίχνοντας νερό στο μύλο της σεναριολογίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: 


«Ολοζώντανη είναι η πρόταση. Το θέμα είναι αν έχει πιθανότητες να γίνει δεκτή κι εκεί είναι περιορισμένη η αισιοδοξία (...)  Θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αμοιβαίας συνεννόησης και συναίνεσης, ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση (...) Εχουμε πει να δούμε πώς θα πάει και η δεύτερη ψηφοφορία και να επαναφέρουμε αυτή την πρόταση για συναίνεση και συνεννόηση». ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ; ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΜΑΣ;

Μάλιστα, κάλεσε και τη ΔΗΜΑΡ να συνδράμει την πρωτοβουλία αυτή, την οποία - θυμίζουμε - είχαν συνυπογράφει 3 βουλευτές της.

 «Αλλος τρόπος συνεννόησης από το να συνδράμουν μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την ομάδα των ανεξαρτήτων, δεν υπάρχει. Στην προηγούμενη προσπάθεια, τρεις βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ είχαν συνυπογράψει μαζί μας το κείμενο. Μακάρι να το κάνουν και τώρα. Ξέρω ότι δεν έχουν αποστεί αυτής της υπογραφής και αυτό είναι θετικό. Υποθέτω ότι και άλλοι βουλευτές θα συνδράμουν αυτή την πρωτοβουλία, ενδεχομένως και από άλλες δυνάμεις», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο «ανεξάρτητος» βουλευτής (εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ), Π. Τατσόπουλος, που ήταν ο ένας εκ των «8», μιλώντας χτες στο ρ/σ «Βήμα FM» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης νέας τέτοιας πρότασης μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας.

Παράλληλα, για «ζωντανή πρόταση» έκανε λόγο και ο επίσης «ανεξάρτητος» Β. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «η πρωτοβουλία που πήραμε, η πρόταση που έχουμε κάνει είναι ενδιαφέρουσα, είναι ζωντανή και πρέπει να την εξετάσουν άπαντες, για να υπάρξει και το πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης». Μάλιστα, οι «8» αναζητούν κι άλλους βουλευτές να συνυπογράψουν την πρόταση αυτή.
  • Σε ό,τι αφορά άλλους «ανεξάρτητους» βουλευτές, ο Π. Μελάς δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής ΠτΔ στις επόμενες ψηφοφορίες, ενώ ο Β. Καπερνάρος προειδοποίησε πως θα ξαναψηφίσει «παρών» αν δεν αναληφθεί κάποια πολιτική πρωτοβουλία για συναινετική διαδικασία στην προεδρική εκλογή. Ο Γ. Κουράκος για να ψηφίσει ΠτΔ ζήτησε κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και ορισμό ημερομηνίας εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: