Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ


Δεν είναι στις προθέσεις μας οι μονομερείς ενέργειες εκτός και αν μας εξαναγκάσουν


Τα χαρτιά του ανοίγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο Reuters, σε σχέση με τον τρόπο που θα διαχειριστεί, μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του, το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ. Μέσω της συνέντευξης αυτής ο Α. Τσίπρας καθιστά σαφές ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η όποια λύση να έρθει μέσω συμφωνίας.


«Διαπραγμάτευση», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι θέλουμε συμφωνημένη λύση. Επίσης προσθέτει ότι αναμένει μια «σκληρή» στάση από τους εταίρους,  αρχικά. «Σχετικά με το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα επαναδιαπραγματευθούμε, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν, παρόλο που πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας εξαναγκάσει σε μονομερείς ενέργειες, γιατί  κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης».

Αναφέρει ακόμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ότι είναι δεσμευμένος στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει ή να διαγράψει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού χρέους. Πάντως, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, φέρεται να διευκρίνισε ότι τα δάνεια από το ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν, ενώ θα πρέπει να ζητηθεί επιμήκυνση της ωρίμανσης τους χρέους που βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Α. Τσίπρας αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές, λέγοντας ότι θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: