Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΗΔΙΑ...

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
 
Την ουρανομήκη παραδοξότητα πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης του ζήτησε χρήματα προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας δήλωσε δημοσίως ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Κάτι που σημαίνει πως:

 Ή μας εκλαμβάνει συλλήβδην ως ηλιθίους ή βρίσκεται σε απόλυτη απόγνωση από την αποκάλυψή του. Παραδέχεται με λόγια πεζοδρομιακά πως για να του ζητήσει λεφτά υπό την συγκεκριμένη αιτίαση ο Χαϊκάλης γνωρίζει αυτός (ο Χαϊκάλης) ότι: 

Ο Αποστολόπουλος αφ’ ενός τα διαθέτει για να του δώσει και αφ’ ετέρου, διαπλέκεται στενά με την εξουσία, η οποία άπαντες έχουμε αντιληφθεί ότι φλέγεται να εκλέξει πρόεδρο, προκειμένου να σφίξει έτι περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό του λαού. Και αυτή τη τρισδιάστατη μαλακία κατέθεσε ως υπερασπιστικό ισχυρισμό στη δικαιοσύνη, από την στάση της οποίας κρίνω πως έγινε δεκτή, αφού ο Αποστολόπουλος αφέθη ελεύθερος! 


Ειλικρινά δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα από τα δύο άτομα που ενεπλάκησαν σε αυτό το βούρκο, έτσι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανένα από τους δύο. Αν δηλαδή η αγχώδης καθεστωτική επιχείρηση γελοιοποίησής τους αντανακλάται στα ψυχικά χαρακτηριστικά ενός εκάστου εξ αυτών.  Εξ’ όσων πάντως δημοσιεύτηκαν για τις επαγγελματικές και κυρίως πολιτικές περιηγήσεις του πρώτου, (Αποστολόπουλου) αναδεικνύεται ο χαρακτήρας ενός πολιτικού τυχοδιωκτισμού από τον οποίο ουδεμία πολιτική κοινωνική ή οικονομική εκτροπή πρέπει να σε εκπλήσσει. 

Ο δεύτερος (Χαϊκάλης) πάλι προσδέθηκε ως ένας εκ των αυτόκλητων σωτήρων σε ένα κόμμα ευκαιρίας με σημαία αντιμνημονιακή, το οποίο στη πραγματικότητα λειτούργησε –όπως και άλλα πολλά – ως ανάχωμα στη διαρροή των ψήφων της οργής προς την αριστερά γενικώς. Κάτι που αποκαλύπτει και τις επί της ουσίας επιδιώξεις του. Επειδή όποιος θέλει πράγματι την καθεστωτική ανατροπή καταφεύγει στα κόμματα εκείνα που την πρεσβεύουν σταθερά από της σύστασής τους. 

Όμως το ζήτημα εδώ δεν αφορά τον πολιτικό χαρακτήρα της διαφοράς των δύο αντιμαχομένων πλευρών αλλά τον ποινικό. Αν έτσι σταθείτε στο συγκεκριμένο τοπίο τότε εύκολα θ’ αντιληφθείτε πως ο μεν Χαϊκάλης είναι συγκεκριμένος και λεπτομερής στις αναφορές του, ενώ ο Αποστολόπουλος ήταν αρχικά ασαφής όπως οι αστρολόγοι των μεσημεριανών και πρωϊνών καρακατσουλιών και δευτερευόντως, μετά ωρίμου σκέψεως, επιθετικός. Ως «θύμα μηχανορραφιών και μονταζιέρας προβλήθηκε προχθες» ως κατήγορος της «επίορκης δράσης του βουλευτή Χαϊκάλη» εμφανίστηκε χθες. Δύο σ' ένα όπως τα σαμπουάν και τα απορρυπαντικά.

Το τι ακριβώς έχει συμβεί το υποψιάζονται άπαντες οι διαθέτοντες κοινό νου Έλληνες, που έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα καχύποπτοι απέναντι στην εξουσία, ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτή δεν ψευδόταν. Όπως υποψιάζεται πως εξ αιτίας των συνθηκών υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας που διάγει το πολιτικό σύστημα, δύσκολα θα εκμαιευτεί η αλήθεια αν αυτή αγγίζει τον αρχιλακέ των τοκογλύφων. Αρκεί να προσέξει κάποιος πως τα συστημικά Μέσα υπό την έωλη δικαιολογία πως το υλικό παραδόθηκε στον Λαζόπουλο για τα περαιτέρω, έχουν υιοθετήσει στο σύνολό της τη θεωρία της μονταζιέρας , παρακάπτοντας πονηρά τη χιλιοδιατυπωμένη  θέση Χαϊκάλη Καμμένου πως το γνήσιο βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας!!

 Ήδη ο Έλληνας πήρε μια πρώτη γεύση από την μη προφυλάκιση του Αποστολόπουλου κατά τη στιγμή που το αδίκημα για το οποίο καταγγέλθηκε είναι διαρκές, αφού η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας δεν έχει ακόμη συντελεστεί.. Θα μπορούσε αν θέλετε ο εγκλεισμός του να αποτελέσει το μέσο άσκησης πίεσης που θα τον υποχρέωνε ν’ ανοίξει διάπλατα το στόμα του. Φευ.. Παραδόθηκε ωστόσο άσπιλος και αμόλυντος στη κοινωνία, εν αντιθέσει με τους κατηγόρους του που καλούνται σήμερα να καταθέσουν συμπληρωματικά.. Σήμα αναγνωριστικό της πίεσης που πράγματι ασκήθηκε , αλλά προς την πλευρά της δικαιοσύνης η οποία: 

Καλείται πλέον όχι απλώς να καλύψει όπως οι γάτες τα σκατά του συστήματος που υπηρετεί, αλλά και να παρουσιάσει την εικόνα αναστρεμμένη. Και να είστε βέβαιοι πως ετσι θα γίνει. Για να εγκλωβιστεί ο Καμμένος στα γρανάζια μιας μηχανής παραγωγής πολιτικών αναθυμιάσεων, στην συναρμολόγηση της οποίας έχει και ο ίδιος κατά το παρελθόν πολλά προσφέρει και μάλιστα από θέση στελεχιακή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: