Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΕ ΞΕΝΟΧΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ .. ΙΟΥΔΑΙΩΝ (ΦΟΙΤΗΤΩΝ) ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ


 Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μιας τέτοιας ασχήμιας και αυτοεξευτελισμού..


Σε ξενοδοχείο στο Μαρούσι πραγματοποιείται η σημερινή Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την περιφρούρηση των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης του ιδρύματος ενημέρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης τους Συγκλητικούς πως θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε ξενοδοχείο στο Μαρούσι, προκειμένου να... αποφύγει τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών.



Ωστόσο, οι φοιτητές του ΕΚΠΑ πληροφορήθηκαν για την απόφαση Φορτσάκη και έσπευσαν το πρωί της Πέμπτης να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τη συμμετοχή τους στην διαδικασία λήψεως των αποφάσεων για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Εκπρόσωποι της Συγκλήτου ενημέρωσαν τους φοιτητές πως είναι δεκτοί να συμμετάσχουν στην διαδικασία μόνο με εκπροσώπους, κάτι το οποίο δεν δέχτηκαν και αποχώρησαν από το σημείο. 

Για το περιστατικό εξέδωσαν ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρία της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. σε χώρο εκτός της Πρυτανείας (λόγω κατάληψης).

Η Σύγκλητος εξέτασε και έλαβε αποφάσεις για σειρά ολόκληρη επειγόντων και ουσιαστικών θεμάτων (προϋπολογισμός, θέματα συμβάσεων έργου και στελεχικής κάλυψης, καθαριότητας και φύλαξης, μετεγγραφών κ.ά.).

Σε κατάλληλα σημεία της διαδικασίας έγιναν δεκτοί για κοινή διαβούλευση επι αντίστοιχων θεμάτων εκπρόσωποι των συμβασιούχων του Ιδρύματος, των φοιτητών και των γονέων τους, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: