Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


 Σε ακινησία σύσσωμος ο δημόσιος και στην συντριπτική πλειοψηφία του ο ιδιωτικός τομέας

Πανελλαδική απεργία και πορείες σε αρκετές πόλεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μετά από κάλεσμα αντίδρασης στον προϋπολογισμό του 2015 της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.


Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για την ίδια ώρα καλεί και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση απέναντι στην «ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των νέων».

Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ απαιτεί «υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα αντιεξουσιαστικές οργανώσεις καλούν στην Καμάρα και οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στα πλαίσια της απεργίας τα πλοία στα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν δεμένα, ενώ καθηλωμένα θα παραμείνουν και τα αεροπλάνα καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργούν μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ Μετρό, ΗΣΑΠ και προαστικός θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολύνουν την κάθοδο των εργαζομένων στις πορείες.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 2. Από την στάση εργασίας των ΜΜΕ εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που καλύπτουν μόνο τις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: