Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΣΟΥΝ Τ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ



 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σύγκρουση γιγάντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαρινάκης κατά Μελισσανίδη ή κατά Αλαφούζου αλλά και αντιστρόφως. Εξαρτάται από τις οπαδικές προτιμήσεις του καθενός. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα πολλά από τα οποία αφορούν υποθέσεις κατηγοριών ποινικού περιεχομένου, είτε κατά του ενός είτε κατά του άλλου, ασφαλή για την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι τα εξής:



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ως τον λαιμό εμπλακεί στη πολιτική είτε αμέσως όπως πρόσφατα με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου Πειραιά και την εκλογή του μπιστικού του Μώραλη στη θέση του Δημάρχου, είτε εμμέσως παλαιότερα όταν επιχειρούσε να: Εξαγοράσει ανεπιτυχώς τον Ελεύθερο Τύπο. 


Αντ’ αυτού τελικά συναιτερίστηκε  με τον Γιάννη Αλαφούζο –σημερινό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός- εξαγοράζοντας το 20% των μετοχών από τον ραδιοτηλεοπτικό του σταθμό τον ΣΚΑΙ, αποχώρησε ωστόσο από το σχήμα, με συνέπεια σήμερα τουλάχιστον τυπικά να μην διαθέτει δικά του έντυπα ή ηχοεικαστικά Μέσα Επικοινωνίας. 

Τυπικά, επειδή ατύπως και υπό τη σφαίρα επιρροής του, έχουν τεθεί τα Παραπολιτικά, τα Παραπολιτικά FM (η πρώην συχνότητα του 902 αριστερά στα FM) και η εφημερίδα "Επένδυση". Πέραν αυτών έχει κατηγορηθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα ως από κοινού με τον Ρέστη χορηγός της Χρυσής Αυγής.. Κατηγορία ωστόσο που επιχείρησε να τινάξει ως σκόνη από τα πέτα του δηλώνοντας στήριξη του Αριστερού δημάρχου του Πειραιά στη περίπτωση που δεν θα εκτίθετο ο Γιάννης Μώραλης.





Δική της ποδοσφαιρική διαδρομή έχει η οικογένεια Αλαφούζου. Ο Αριστείδης Αλαφούζος διατέλεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Ολυμπιακού, ενώ ο γιος του Γιάννης, μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, απέκτησε τον Παναθηναϊκό, αφού αρχικά είχε συμπαραταχθεί με τον Ανδρ. Βγενόπουλο, για να εκδιώξει κακήν κακώς  από την ομάδα την οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία ωστόσο άρπαξε την ευκαιρία να το πράξει ως έτοιμη από καιρό. 

Ο Γ. Αλαφούζος -ως όμιλος- που επίσης έχει ανοίξει λογαριασμούς με την δικαιοσύνη για μεταφορά λαθραίου πετρελαίου με το Ασπρονήσι αν δεν με απατά η μνήμη μου,  άνοιξε νέους λογαριασμούς με τον πρώην συνέταιρό του για να μην «ανοίξει» το πορτοφόλι του επενδύοντας στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Του επιτίθεται καθημερινά από τον ραδιοτηλεοπτικό του σταθμό και στη βάση του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος» δημιούργησε διαύλους επικοινωνίας τόσο με τον Δ. Μελισσανίδη όσο και τον Ιβ. Σαββίδη του ΠΑΟΚ οι οποίοι απολαμβάνουν τεράστιας προβολής στο συγκεκριμένο Μέσο. Είναι προφανές πως οι επιθέσεις του ένα στόχο έχουν: Να ριζώσει ως πρόεδρος στη συνείδηση του Παναθηναϊκού λαού για ν’ αποκτήσει τον δικό του μισθοφορικό στρατό.




 Ο Δ. Μελισσανίδης τέλος είναι από τους ανθρώπους που δεν κρύβουν την προσωπική τους φιλία με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Απέκτησε την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία όμως παρά την πρόσδεσή της στο άρμα του επιχειρηματία βρέθηκε όχι τυχαία στην Γ΄ κατηγορία, επειδή και αυτός δεν είχε σκοπό να καλύψει τα χρέη της τα οποία καλύφθηκαν από συνήθη ύποπτο μαλάκα. 

Τον Ελληνικό λαό.   

Είχε κι αυτός εμπλακεί σε υποθέσεις ποινικού περιεχομένου ως κατηγορούμενος αλλά μετά από εννιά συνεχείς αναβολές (!) και απειλές κατά μαρτύρων απηλλάγη των κατηγοριών ως κατά κανόνα συμβαίνει στις δικαστικές αίθουσες, όταν στο εδώλιο στέκουν οικονομικά ισχυροί. «Αθώος» ως περιστερά πλέον έθεσε υψιπετείς στόχους μεταξύ των οποίων κυρίαρχος είναι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα 20 εκατ. ευρώ, που υποσχέθηκε ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός. Μια «καυτή πατάτα» που τώρα βρίσκεται στα χέρια της Ρ. Δούρου.


Η σημαντικότερη επιχειρηματικά συμμετοχή του είναι το ποσοστό μειοψηφίας στο σχήμα που απέκτησε τον ΟΠΑΠ. Η εταιρεία χορηγεί τις περισσότερες φανέλες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, μαζί με χρήματα που κατευθύνει σε συλλόγους κ.α., στο πλαίσιο της λεγόμενης «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης» που ευθέως παραπέμπει στην διανομή ελεημοσύνης απ΄ όλους εκείνους που στις πλάτες του ελληνικού λαού θησαυρίζουν . 

Η διάθεση έτσι των χρημάτων αυτών είναι όπλο τεραστίων διαστάσεων στη φτωχοποιούμενη ελληνική κοινωνία. Ο ΟΠΑΠ διατηρεί επίσης το μονοπώλιο στο ιντερνετικό στοίχημα, κάτω από ένα περίπλοκο νομικό σχήμα απ’ αυτά που επινοούνται τη νύχτα για να σβήσουν στο ήλιο το πρωί όταν και αν ανατείλει ποτέ για τον τόπο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: