Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

TZIMAKO ΠΑΝΟΥΣΗ .. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@ΜΙΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Τελικά το γέλιο είναι αριστοτεχνικό κέντημα από συνεχείς ανατροπές, καταλυτικές ισοπεδώσεις, άτεχνα φτερουγίσματα, αδόκιμες απόπειρες που καταλήγουν σε φιάσκο, μηνύματα κρυφής ροής που θα προκαλέσουν έντονα συναισθηματικά ερεθίσματα για να ανταποκριθεί ο δέκτης. 

Το καθένα από αυτά ξεχωριστά είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο αστείρευτης γνώσης, που  οι διάκονοί του οφείλουν να είναι επιρρεπείς στη πρόσληψή της. Να διαθέτουν ταλέντο με λόγια καθημερινά. Επειδή το γέλιο είναι ένα σπάνιο ορυκτό. Πολύ πιο σπάνιο από το κλάμα που εσχάτως κυκλοφορεί όπως τα Λιακοπούλεια ΕΛΛ ανάμεσά μας, απλώς γιατί οι καθεστωτικοί λακέδες μετέτρεψαν τη ζωή μας σε τραγωδία. 


Κάτι που δυσχεραίνει έτι περισσότερο τον ανιχνευτή του γιατί θα πρέπει να το ψάξει σκάβοντας σαν τους ανθρακωρύχους κάτω από τόνους δακρίων. Και συ όπως και πολλοί σύγχρονης κοπής και ραφής κωμικοί, δεν το έχετε παλιομαλάκες. Ιδία εσύ ποτέ δεν το είχες. Από τον Χολαργό που εξ αιτίας του γάμου μου εγκαταστάθηκα και σε γνώρισα μέχρι σήμερα επιδίδεσαι σε σχολιάκια φθηνά, χοντροκομμένα, αγορασμένα από τα πανέρια των λαϊκών αγορών. 

Δεν κατέγραφες χαρακτήρες και συμπεριφορές, αλλά αποφθέγματα που αγνοώντας το περιέχον από το περιεχόμενό τους αγνοούσες και κατά ποιο τρόπο να τα χρησιμοποιήσεις. Περιτύλιγες με αυτά τα πάντα λες και ήταν μαϊντανοί. Από το ποδόσφαιρο ως τη πολιτική. Γι αυτό η συνταγή σου αποτύγχανε. Το έδεσμα δεν καταπινόταν ούτε αν πρόσθετες γλίτσα. Τη γλίτσα σου. 

Και ως εδώ πάει καλά, είχατε όλοι το κοινό σας, αφού οι κοινωνίες σήμερα είναι τηλεοπτικά θερμοκήπια η παραγωγή των οποίων είναι σχεδόν ομοιόμορφα φρούτα..  Αυτό το κοινό που εκμεταλλευτήκατε ως τη τελευταία ρανίδα του αίματός του, με αστεία του τύπου ο «γκαντέμης ο Μητσοτάκης ή η μακροζωΐα του» και άλλα εδώδιμα οπωροκηπευτικά. 

Δεδομένου ωστόσο πως το γέλιο είναι βασικό αλλά εν ανεπαρκεία αγαθό, ακόμη και οι απαιτητικοί είχαν μειώσει το ύψος του πήχη και σας ανέχονταν. Για να εκλάβετε εσείς την ανοχή ως αποδοχή και να υπερβείτε το όριο της ανοχής μας εισβάλλοντας σε ένα χώρο όπως η πολιτική, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να αιφνιδιάσεις δημιουργικά. Γι αυτό κάθε φορά που την παραλαμβάνετε στη γλώσσα, μολύνετε με τα σάλια σας το περιβάλλον. 

Τελευταίο αλλά όχι και έσχατο κρούσμα ήταν η άτεχνη επίθεση που εξαπέλυσες κατά του ΚΚΕ. Κάτι σαν τσόντα στο έργο που πρόβαλες για τον Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη και τσουτσουλομύτη ήταν. Ανέπνευστη κριτική όμοια εκείνης με την οποία κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι, επιτίθεστε χρόνια τώρα στον εφιάλτη της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Η Μητσοτάκεια δράση έχει δώσει μερικά δισεκατομμύρια ευκαιρίες διακωμώδησής της μα εσείς επιμένετε στους ανώδυνους πολιτικά παραλληλισμούς του με τους δεινοσαύρους ή την μοιρολατρεία της αστρολαγνείας, σαν τους σαλτιμπάγκους αστρολόγους. 

Κατά την ίδια αντίληψη το ΚΚΕ ευθύνεται για το πένθος του λαού που δεν έκανε, ή δεν έκανε το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να οδηγείτε τον εξοργισμένο και μη αποχαυνωμένο από τη τηλοψία έλληνα, ευθεία στα εκλογικά ταμεία του επιτυγχάνοντας ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε. Επειδή στη πολύχρονη ιστορία μπορεί να έχει δώσει μύριες αφορμές φονικού σχολιασμού, όμως ο λαός ξέρει πως μόνο αυτές με τις οποίες στείρα ασχολείστε, δεν είναι. 

Ρε Τζιμάκο χλεχλέ, από το Χολαργό ως του Μαξίμου και τη Συγγρού, ένα τσιγάρο δρόμος είναι. Κάντο να τελειώνουμε. Γιατί τους παλιμπαιδισμούς  σου μπορείς να τους πουλήσεις στα νήπια αλλά εμείς μεγαλώσαμε πια και οι κορμοί μας έγιναν δύσκαμπτοι στα γαργαλήματά σου.. Άντε και γ@μίσου λοιπόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: