Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Λοβέρδου
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και για το καθεστώς «ελεγχόμενης» εισόδου στα Πανεπιστήμια που προωθεί η νέα διοίκηση του ΕΚΠΑ. 
Η πορεία κατευθύνθηκε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου στην οδό Βουκουρεστίου, όπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη ανεμίζοντας σημαίες από το μπαλκόνι. 





Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμις Κοτσιφακης δήλωσε στο Ποντικι ότι "σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι φοιτητές και εργαζόμενοι. Διαμαρτυρόμαστε για το κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.Δεν ια επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδια της.



Στην πορεία συμμετέχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, αποχώρησαν οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκοντας εντός της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και πλέον περιμένουν τις αποφάσεις της Συγκλήτου που συνεδριάζει στις 30 Οκτωβριου, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: