Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο "ΣΗΦΗΣ"!


 Πανηγυρική δικαίωση του Κλύδωνα.. Η λίμνη ανήκει στο "Σήφη"


Μακριά από το στόχο του παρέμεινε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο «κροκοδειλάκιας» Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος δεν κατάφερε να παγιδεύσει τον Σήφη, που απολαμβάνει τα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών.

Η χθεσινή επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το βράδυ, όταν έπεσε το σκοτάδι, ο ειδικός με τους συνεργάτες του μπήκαν στη βάρκα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, όμως ενώ είδαν τον Σήφη, δεν κατάφεραν για πολλή ώρα να τον προσεγγίσουν και να επιχειρήσουν να τον συλλάβουν.
 


Να θυμίσουμε ότι ο Ολιβιέ Μπερά βρίσκεται στο Ρέθυμνο από το περασμένο Σαββατοκύριακο και κάθε βράδυ μπαίνει στη λίμνη, με στόχο να πιάσει το ερπετό.
 
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της παγίδευσης του Σήφη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εννέα κάτοικοι της περιοχής του Αμαρίου, μεταξύ αυτών και ο Μάρκος Ιερωνυμάκης, κατέθεσαν χθες ασφαλιστικά μέτρα κατά της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ρεθύμνου, ζητώντας να μην συνεχιστεί η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου από το φράγμα των Ποταμών!

Θεωρούν ότι η λίμνη των Ποταμών είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον του ερπετού και δηλώνουν αντίθετοι στη μεταφορά του σε ένα άλλο, κατασκευασμένο περιβάλλον. Μάλιστα, ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με στόχο να σταματήσουν τις επιχειρήσεις του Ολιβιέ Μπερά!

Τι ακριβώς θα γίνει, καλείται να το αποφασίσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου! Πάντως, η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: