Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΛΙΦΑΤΟ"

Με αφορμή όσα μεταδίδονται
για το Χαλιφάτο



Γράμμα και γραφή:
του ΧρήστουΧατζηγιαννάκη (*)
 
  Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε καθηλωμένοι στα δελτία ειδήσεων , την ακραία βίαιη συμπεριφορά των τζιχαντιστών, και τις στρατιωτικές απαντήσεις της Δύσης, της Ευρώπης και των Αραβικών κρατών.
 
  Αναρωτιέμαι όμως, καλά οι πολιτικοί συμπεριφέρονται έτσι, που πήγαν  οι κοινωνιολόγοι, οι διανοητές, οι φιλόσοφοι, οι ψυχαναλυτές, να προσεγγίσουν το θέμα να εμβαθύνουν στα αίτια της έκρηξης αυτού του άμετρου άκρατου μίσους, της απέραντης παραφροσύνης.

 
   Άραγε πόσους αιώνες μίσους συσσώρευσαν στις ψυχές τους, ποια αδιέξοδα, ποιους τοίχους ένιωσαν να ορθώνονται μπροστά τους, πόσες σταυροφορίες πόσες μορφές απληστίας πολυεθνικών πόσες στρατιωτικές επεμβάσεις καταλύσεις πολιτισμών υπέστησαν.
 
  Προσέξτε παρακαλώ δεν κρίνω, προσπαθώ να καταλάβω, κάνω έκλυση στα φωτεινά μυαλά να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε.
 
  Ας γίνει όπως για την κλιματική αλλαγή ένα παγκόσμιο φόρουμ σοφών, κεκλεισμένων των θυρών τόσο για την προσέγγιση των αιτίων όσο και για τις σωστές κινήσεις αντιμετώπισης.
 
  Το δικαιούται ο πολιτισμός  η ανθρωπιά η συνεργασία των πληθυσμών, συναισθήματα που τώρα τρέχουν να κρυφτούν στις εσχατιές του είναι.
 
(*) Ο Χ. Χατζηγιαννάκης είναι γιατρός
---
  Σημείωση : Αναμφίβολα οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν απάνθρωπες μεθόδους. Μεθόδους επιστροφής στο Μεσαίωνα. Ωστόσο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι «πολιτισμένοι» δυτικοί για την επίτευξη των γεωπολιτικών στόχων τους δεν απέχουν παρά μια ανάσα από αυτούς. Μόνο που ο έλεγχος των Μέσων πραπληροφόρησης στη Δύση, είναι δεδομένος. Γι’ αυτό και μας λούζουν καθημερινά στα προπαγανδιστικά τους σαμπουάν που όμως μας προκαλούν δάκρια.. Αν ακολουθούσαν το ευκταίο σου τις , αγαπητέ Χρήστο, τότε στον κόσμο θα ήταν άχρηστες οι βιομηχανίες οπλικών συστημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: