Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ : ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


 Απορροφούν με τη φορολογική σκούπα τα ψίχουλα των απαλλαγών από το τραπέζι τους!

 

Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά (μεταξύ των οποίων λαϊκά νοικοκυριά με άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες) χάνουν ακόμη και την προβλεπόμενη έκπτωση ή απαλλαγή από το χαράτσι του «Ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ).


Σε αυτήν τη νέα αντιλαϊκή εξέλιξη οδηγεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών να περιλαμβάνονται εισοδήματα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δε φορολογούνται, επιδόματα ανεργίας, ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό πάνω από 80%. 

Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα συνυπολογίζεται επίσης και το ΕΚΑΣ και τα φοιτητικά επιδόματα. Ως πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας υπολογίζεται και το τεκμαρτό εισόδημα, σε περίπτωση που το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ετσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συνολικά ποσά ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος θα «φουσκώνουν» υπέρμετρα και θα ξεπερνούν τα ήδη χαμηλά όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση των «ελαφρύνσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: