Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ


 Λεκτική επίθεση κατά του αρχηγου των εργατικων που περιοδεύει στη χώρα..


Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες πριν από το δημοψήφισμα στη Σκωτία. Ο ηγέτης των Εργατικών Ed Milliband αναγκάστηκε να εγκαταλείψει περιοδεία στο Εδιμβούργο μετά από λεκτική επίθεση που δέχθηκε από υποστηρικτές του «ναι».

Σε μία ημέρα που οι υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» αντάλλασσαν «πυρά» για το εθνικό σύστημα Υγείας ο ηγέτης των εργατικών, όπως αναφέρει ο Guardian, «συγκρούστηκε» σε εμπορικό κέντρο της πόλης με υποστηρικτές του «ναι». Το συγκεντρωμένο πλήθος αποκάλεσε ψεύτη τον Milliband και κατά συρροή δολοφόνο.



Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το τελευταίο μιας σειράς όπου ηγετικές φυσιογνωμίες των εργατικών μεταξύ αυτών και ο Γκόρντον Μπράουν μπήκαν στο στόχαστρο των υπερασπιστών της ανεξαρτησίας.

Στους υποστηριχτές του «όχι» εντάχθηκε την τελευταία εβδομάδα ο Rupert Murdoch, ο επικεφαλής του γιγαντιάιου ομίλου ΜΜΕ, καθώς η Σκωτσέζικη Sun πήρε θέση υπέρ του «ναι». Θέση πήρε και ο Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι: «Καταλαβαίνω και τρέφω συμπάθεια σε όσους υποστηρίζουν την ανεξαρτησία, αλλά ελπίζω ο λαός της Σκωτίας να ψηφίσει υπέρ της παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία».

Δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στη Σκωτία, δείχνουν προβάδισμα για το όχι με 52% έναντι 48%  αν και οι δημοσκόποι επισημαίνουν ότι οι διαφορές είναι τόσο μικρές που εντάσσονται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με την Mirror, οι κορυφαίες εταιρείες στοιχημάτων έχουν πάρει θέση υπέρ του «όχι» και μάλιστα κάνουν προτάσεις σε όσους στοιχηματίζουν υπέρ του όχι να τους πληρώσουν πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Εκπρόσωπος της Betfair δήλωσε ότι «αποπληρώνουμε αυτούς που στοιχηματίζουν στο όχι. Με βάση την ακρίβεια των δεδομένων μας αποφασίσαμε ότι το «όχι» είναι το πιθανό αποτέλεσμα για το δημοψήφισμα της Σκωτίας», πάντως πρόσθεσε ότι τα στοιχήματα θα είναι διαθέσιμα μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: