Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Γράμμα και γραφή από τον Ιχνηλάτη


Αναταραχή στο πολιτικό σύστημα της Χώρας προκάλεσε η Μηνυτήρια Αναφορά, που κατέθεσε, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), σχετικά με την άμεση ή έμμεση ωφέλεια, που τυχόν έχουν Βουλευτές, Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και Πολιτειακοί παράγοντες, από τον αποχαρακτηρισμό, πλέον των διακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων Δασών και Δασικών εκτάσεων, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, για τα Δάση, που ψηφίστηκε στο Β΄Θερινό τμήμα της Βουλής. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ασκήθηκαν έντονες πολιτικές πιέσεις, προκειμένου το θέμα να μην δει το φως της δημοσιότητας, να μη λάβει διαστάσεις και να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου, κάτι που θα είχε, ως συνέπεια, την επιβάρυνση, των ήδη εύθραυστων Κυβερνητικών και όχι μόνο, ισορροπιών. 


Οι συγκεκριμένοι κύκλοι έκαναν, όμως, τους υπολογισμούς τους “χωρίς τον ξενοδόχο”, που, στην εν λόγω περίπτωση, είναι η αδέκαστη Δικαιοσύνη, η οποία ανταποκρινόμενη στον θεσμικό της ρόλο, προχώρησε, δια της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κας Παναγιώτας Φάκου, στην ανάθεση της Δικογραφίας, με τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΚΕ, στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης... Υπενθυμίζουμε ότι τα σημεία που προκαλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ήταν τα εξής: 

1) Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου Νόμου, καταργείται, κατ' ουσίαν, το τεκμήριο του Δημοσίου. 
2) Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προέβη στο αυτονόητο, δεν κάλεσε, δηλαδή, τους Βουλευτές, που συνέθεταν το Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής, να αυτοεξαιρεθούν, λόγω κωλύματος. 
3) Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ψήφιση του επίμαχου Νομοσχεδίου συνεπάγεται Συνταγματική εκτροπή, κάτι που είχε επισημάνει, εγγράφως, από τις 4 Αυγούστου 2014 η ΟΚΕ, στον Πρόεδρο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: