Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΤΑΜΕΝΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ


Αρνούνται πεισματικά την μετεγκατάστασή τους

 
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, παρά την προσωρινή υποχώρηση των Αθίγγανων προς τα παραπήγματά τους όπου σήμερα ήταν  προγραμματισμένη η κατεδάφισή τους. 


 Οι Ρομά αρνούνται να αποχωρήσουν και από χθες το βράδυ βάζουν φωτιές σε λάστιχα. Στις 9:00 προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου, βάζοντας οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

 Προηγήθηκε εντολή του εισαγγελέα να φύγουν από τα μπλόκα μέχρι τις 9:30. Σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά- θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα. 

Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη», στο Όρος Πατέρα, στα Μέγαρα. Να σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί κατά της μετεγκατάστασης του καταυλισμού. 

Πάντως συνεργεία του δήμου καθαρίζουν την Μεσογείων απ' όπου υποχώρησαν προς τον καταυλισμό τους για να οχυρωθούν εκ νέου εκεί οι Αθίγγανοι.. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: