Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΡΤΣΙΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ



Περυσινά ξινά σταφύλια θα μου πείτε.. Μα ακριβώς γι αυτό δυστυχούμε. Γιατί η μνήμη μας είναι κοντή



Δεν πρόκειται απλώς περί ανιστόρητου πολιτικού πιθήκου. Αλλά περί αναλφάβητου που δεν είναι σε θέση ούτε τα οικονομικά στοιχεία επιπέδου μπακαλικής να αναγνώσει ορθά. 

Στον τηλεπλασιέ της πολιτικής αναφέρομαι τον οποίο ακόμη και το ιδιωτικό κολέγιο του Λονδρέζικου συρμού που αποφοίτησε, τον καταδίωξε να του πάρει το πτυχίο λόγω αντιγραφής. Και το όνομα αυτού Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τι έκανε πάλι; 

Ό,τι πέντε έξη χρόνια τώρα οι γνωστοί άγνωστοι μελανοχίτωνες μασκοφόροι του διαδικτύου. Τόλμησε να πιάσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στο στόμα του, δίχως προηγουμένως να  έχει βουρτσίσει τα δόντια του με μπεταντίν. 


Γιατί; 

Για να του φορτώσει «όλας τας αμαρτίας» (όπου αμαρτίες σημείωνε λεηλασίες) των δεξιών παρασίτων και κυρίως το ΧΡΕΟΣ το οποίο αρέσκονται να μηρυκάζουν ως καραμέλα που όμως έχει λιώσει και το μόνο που τρέχει είναι τα σάλια τους. 

Τι να του κάνω .. Την υπεράσπιση της μεγάλης αλήθειας την έχει αφήσει η ιστορία όπως και το ΠΑΣΟΚ στα χέρια πολύ μικρών και ισχαιμικών πλατών όπως του Καρύδη. Διαφορετικά αφού θα τον στόλιζε με όλα εκείνα τα κοσμητικά επίθετα που του αξίζουν, θα τον υποχρέωνε στην θέαση του επίσημου πίνακα από το εθνικό λογιστήριο του κράτους, όπου απολύτως παραστατικά και αδιαμφισβήτητα αναδεικνύεται ποιος είναι ποιος. 
 
Ποιος δηλαδή ήταν εκείνος ο οποίος το έφθασε στο 120% του ΑΕΠ και από εκεί στο βουνό του 170%. Ναι πράγματι το χρέος κατά την θητεία του πλέον δημοφιλέστερου πολιτικού που πέρασε από τον τόπο, ανήλθε από το 1981 ως το 1989 κατά περίπου 38 μονάδες και επί το ακριβέστερο από τις 26,5 στο 64,2% του ΑΕΠ με τον Μητσοτάκη μέσα σε μια τριετία να εκτινάσσει στο 85 και κάτι!! 

Αυτή είναι η μια αλήθεια.

 Και δια μέσου αυτής τα πολιτικά αποπλύματα της φασιστικής διαχείρισης καλύπτουν δυο άλλες τρομακτικές. 

Η πρώτη ιστορικής αξίας εξηγεί μέχρι δεκαδικού αριθμού την εκτίναξη του χρέους από την μείωση της εγχώριας παραγωγής και τη ανεργία που προκλήθηκε στη χώρα εξ αιτίας αυτού. Πως από την πρώτη πρώτου του 1981 η Ελλάς εντάχθηκε στο ΕΥΡΩΜΠΟΡΝΤΕΛΟ. 

Και η δεύτερη το χρέος που παρέλαβε αφορούσε τα 424 δις (νούμερο αστρονομικό για την εποχή αποπληθωρίστε το και θα δείτε )  των θαλασσοδανείων που είχαν χορηγήσει οι Μητσοτάκης και Έβερτ σε 124 (τύπου Λαδόπουλου Τσάτσων και Καρέλια) επιχειρήσεις την εξυγίανση των οποίων ανέλαβαν οι κυβερνήσεις του Ανδρέα, για να μην πεταχτούν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο, με τους βιομηχάνους της αρπαχτής να την παρακολουθούν από τα σαλέ της Ελβετίας. 

Πως είχε στηθεί η κομπίνα των θαλασσοδανείων; 

Κάντε μια βόλτα στις Σάπες της Κομοτηνής και θα δείτε τους σύγχρονους Παρθενώνες της μίζας. 

Τρεις στην γύρα ήταν το κόλπο όπως τα αυθαίρετα.. Ο ιδιοκτήτης κάλυπτε το κόστος ύψωσης μερικών στηλών από τσιμέντο, πολιτικός μηχανικός υπέγραφε πως το έργο ολοκληρωνόταν για να έρθει ο τραπεζικός επιθεωρητής να υπογράψει το καλώς έχειν προκειμένου  να εκταμιευτεί το ανίερο χρήμα. 

Έμειναν ΄τσι αυτές οι κολώνες αυτές ως σκελετοί φαντάσματα για να θυμίζουν μια ακόμη λεηλασία της δεξιάς.. Ποιος θυμάται τώρα θα μου πείτε.. Ακριβώς γι αυτό δυστυχούμε.. Γιατί δεν θυμόμαστε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: