Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΩΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ



Μεταγγίζουν το αίμα του λαού σε διακόσιες οικογένειες.!!





Με διττό στόχο την ανακύκλωση της ανεργίας και την αξιοποίησή της προς όφελος των εργοδοτών, κυβέρνηση και εργοδοτικές οργανώσεις, 
έχοντας τη στήριξη της ΓΣΕΕ, 
συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέα χρηματοδοτικά πακέτα προς τους μονοπωλιακούς ομίλους, εξασφαλίζοντας ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό μέσα από μια πληθώρα επιδοτούμενων προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ.

 Διαλύουν και μ' αυτόν τον τρόπο ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα.


Η συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου 
 Απασχόλησης με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων των «κοινωνικών εταίρων», που αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να εμφανιστεί στη ΔΕΘ ως ο υπέρμαχος της απασχόλησης και να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες στο λαό ότι θα ωφεληθεί από την ενδεχόμενη «ανάπτυξη» και ότι θα μειωθεί θεαματικά η ανεργία. Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η ανεργία «είναι ο πιο ύπουλος εχθρός της κοινωνίας» και «έταξε» 770.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020.

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο υπουργός Εργασίας, αφού ισχυρίστηκε ότι «η ελληνική οικονομία περνάει σε έναν ανοδικό κύκλο ανάπτυξης», είπε πως μέσα από τη συμφωνία «επιδιώκουμε ένα ισχυρό κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης». Στην πράξη, βέβαια, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να κατοχυρώσει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο και, πέρα από τα συγκεκριμένα προγράμματα που θα φέρουν τζάμπα χρήμα και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, να εξασφαλιστούν νέες φοροαπαλλαγές και κίνητρα, μαζί με την εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας πρότεινε τη δημιουργία του «λευκού μητρώου επιχειρήσεων». Οι επιχειρήσεις που θα εμπίπτουν στο «λευκό μητρώο», όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης,«θα έχουν μια μειωμένη παρέμβαση όσον αφορά τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ (!) και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει», υπονοώντας ότι στις «καλές επιχειρήσεις» - όπως η «υγιής επιχειρηματικότητα» στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ - θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές.

Πάντως, η επιβράβευση των «καλών επιχειρήσεων» με το δώρο της κατάργησης των ελέγχων εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, που έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστοι, είναι σήμα για παραπέρα ασυδοσία στην αγορά εργασίας, η οποία θα αναπτύσσεται πλέον και με τη βούλα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: