Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!



 Η ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από δισεκατομμυριούχους γύπες καταστρέφει την ανθρωποτητα..


Α, ναι, και οι δωσίλογοι της Ελλάδας πωλούν αγρόν και αγοράζουν επιτόκια από τον Ντράγκι


Στις Η.Π.Α. μία διαφορετικού είδους κρίση εκτυλίσσεται ακριβώς κάτω από τα πόδια των ανθρώπων – λόγω του ότι στερεύει ένας από τους πλέον πολύτιμους υδροφόρους ορίζοντες, ο οποίος παρείχε ασφάλεια, καθώς επίσης νερό στο Τέξας, στο σιτοβολώνα της χώρας.

«Αυτή η χώρα έγινε αυτό που έγινε, κυρίως επειδή ήταν ασφαλής από την πλευρά της ύδρευσης – η οποία απειλείται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του κέντρου υδάτινων πόρων του πανεπιστημίου του Τέξας.


Ο ζωτικής σημασίας υδροφόρος ορίζοντας (Ogallala Aquifer), ο οποίος εκτείνεται κάτω από οκτώ Πολιτείες στην καρδιά των Η.Π.Α., σε 111.800.000 στρέμματα και 175.000 τετραγωνικά μίλια, τροφοδοτεί με νερό μία τεράστια περιοχή – η οποία, εάν σταματήσει να συμμετέχει στην κάλυψη των αναγκών διατροφής του πλανήτη, θα οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων.

Ορισμένα τμήματα του δε έχουν ήδη στερέψει – ενώ  η εξάντληση του νερού μετά το 1980, οφείλεται στις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, από ιδιοκτήτες τεράστιων γεωργικών εκτάσεων (αυτόματα κέντρα συσκευών άρδευσης). Η ανεύθυνη χρήση του νερού, καθώς επίσης η έλλειψη προνοητικότητας εκ μέρους του κράτους, έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες – με αρκετούς κερδοσκόπους να βλέπουν ευκαιρίες, από την εκμετάλλευση των αναγκών νερού.

Για παράδειγμα, γνωστός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του 211.000 στρέμματα στα σύνορα του Τέξας, πουλάει τα δικαιώματα νερού στις γειτονικές περιοχές έναντι 103.000.000 $ - ενώ έχει επιτρέψει τις εργασίες για την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου σε 68.000 στρέμματα του, με τη μέθοδο του Fracking.

Φυσικά γνωρίζει πως η μέθοδος αυτή δηλητηριάζει τον υδροφόρο ορίζοντα, με τα χημικά που χρησιμοποιούνται, καταναλώνει τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ προκαλεί καθιζήσεις και σεισμούς.
Εν τούτοις αδιαφορεί, όπως επίσης η Πολιτεία, η οποία δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη, σύμφωνα με την οποία η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών – επίσης οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, αφενός μεν λόγω της έλλειψης νερού, αφετέρου επειδή εξαντλούνται παράλληλα τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: