Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ


 Προπαγανδιστική ιλαροτραγωδία..



Διασκεδαστικό πρόγραμμα σε καλοκαιρινές επιθεωρήσεις θα πρόσφερε η κυβέρνηση της κ. Βούλτεψη αν εκ της δράσης της η πραγματικότητα δεν εξελισσόταν σε λαϊκή τραγωδία. 

Την ίδια ώρα έτσι που η κυβέρνηση συνεχίζει ως πειθήνιο όργανο των τοκογλύφων την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων,  συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων γύρω από την περιβόητη μεταφορά των παζαριών με την τρόικα από την Αθήνα στο Παρίσι.


Σε χτεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντ. Κολομπανί, διευκρίνισε ότι η συνάντηση του κλιμακίου της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, στις 3 - 5 Σεπτέμβρη, θα έχει «προπαρασκευαστικό χαρακτήρα», ενώ η επόμενη αποστολή «αξιολόγησης» του «ελληνικού προγράμματος» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, σε δηλώσεις της για το ίδιο θέμα είχε παραδεχτεί ότι «τα τεχνικά κλιμάκια (σ.σ. της τρόικας) θα συνεχίσουν να βρίσκονται εδώ και να προσφέρουν βοήθεια», (το είδος της βοήθειας μας είναι ήδη και οδυνηρά γνωστό) ακριβώς για την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Ερωτηθείσα, εξάλλου, η Σ. Βούλτεψη για την έκθεση του «Γραφείου Προϋπολογισμού» της Βουλής (η οποία χαρακτηρίζει «ασθενή» τη δυναμική της καπιταλιστικής ανάκαμψης και απαιτεί ακόμα πιο «θαρραλέα και αποφασιστική» προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων), παρατήρησε με νόημα ότι «το συγκεκριμένο Γραφείο έχει ως αποστολή την ενημέρωση των βουλευτών επί των οικονομικών στοιχείων της χώρας ώστε να έχουν και εκείνοι εικόνα προκειμένου να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους επί του πραγματικού», προαναγγέλλοντας την υπερψήφιση νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Τέλος, υπεραμυνόμενη της κυβερνητικής σταθερότητας, ως σταθερότητας εντέλει του αστικού πολιτικού συστήματος, και επιμένοντας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές, διέβλεψε ότι «υπάρχουν βουλευτές σε όλο το φάσμα που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».
 
Παραμένουν οι αντιλαϊκές «υποχρεώσεις» προς το κεφάλαιο

Σε δική του παρέμβαση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, έκανε χτες σαφές ότι δεν λήγει η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, αλλά ανέφερε ότι «θα είναι σύντομη η παρουσία της στην Αθήνα και ένα μέρος των επαφών θα γίνεται εκτός Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι ή αλλού».

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι με τη λήξη του μνημονίου, δεν λήγουν τα αντιλαϊκά μέτρα: «Το μνημόνιο τελειώνει», ανέφερε, «η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης. Η χώρα θα βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με τις υποχρεώσεις της χώρας - μέλους της Ευρωζώνης, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε χώρα - μέλος». 

Οπου ως «υποχρεώσεις» εννοεί αντιλαϊκές διαδικασίες, όπως το «ευρωπαϊκό εξάμηνο», κομμάτι των «μνημονίων διαρκείας» που εφαρμόζονται σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη - μέλη της ΕΕ, επιταχύνοντας παντού τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Χτες εξάλλου, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, συναντήθηκε με τον νέο επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν, Δ. Αβραμόπουλο (αναλαμβάνει τον ερχόμενο Οκτώβρη) και συζήτησαν τα νέα του καθήκοντα

Κρίμα που δεν ζει ο Ψαθάς για να διασκέδαζε όπως μόνον αυτός γνώριζε την πίκρα μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: