Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 Χτίζεται ένας νέος τοίχος της ντροπής!!



Από εδώ οι φτωχοί από εκεί οι πλούσιοι



Ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής», το οποίο υπηρετεί με πιστότητα τους αστικούς σχεδιασμούς, προσαρμόζοντας την οργάνωση του χώρου με βάση τις νέες ανάγκες του κεφαλαίου, για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες στην αναπαραγωγή του, δηλαδή την καπιταλιστική κρίση.

Με αυτό «διευκολύνεται η εμπορευματοποίηση και η συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια, αλλά και η απαλλαγή των επίδοξων κρατικοδίετων επιχειρηματιών ή επίσης των κρατικοδίαιτων  επενδυτών από μικροϊδιοκτησιακά βαρίδια του χθες. 


Και φυσικά εντάσσεται σε μια σειρά νομοσχεδίων που αφορούν την οργάνωση του χώρου και της γης. Από το Χωροταξικό που συζητήθηκε  πολύ πρόσφατα, μια σειρά ρυθμίσεις για ΕΣΧΑΣΕ και ΕΣΧΑΔΑ, το Ρυθμιστικό που συζητήθηκε χθες και  το νομοσχέδιο για τα δάση που θα συζητηθεί μεθαύριο. 

Τι θα εξυπηρετήσουν όλα αυτά; Τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο ενεργειακό και διακομετακομιστικό, τον τουρισμό την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου, τη ναυτιλία και βεβαίως τον χρηματοπιστωτικό τομέα δήλωσε στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ  Νίκος Καραθανασόπουλος. Με δυο λόγια δεν μπορεί "παρά να αποτελέσει έναν κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, εμπορευμάτων, αξιοποιώντας βεβαίως και τον Πειραιά ως ναυτιλιακό κέντρο και μέσα από το σχεδιασμό των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων στα πλαίσια των διευρωπαϊκών δικτύων, να μπορέσει ακριβώς να διευκολυνθεί η μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την Ανατολή" Δράσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την λαϊκή ευημερία γιατί εκτός όλων των άλλων αυτό που θα δημιουργηθεί κυρίως στην Αττική είναι μια Ελληνική Ριβιέρα ενός πολυτελους τουρισμού με τον ελληνικό λαό φτωχό θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: