Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ


Τη δόξα Νταγιάν από τις σφαγές των στρατοπέδων Σάντρα και Σατίλα ζήλωσε ο Νιετανιάχου




Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια βομβαρδισμών στη Γάζα. Άλλοι 23 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων  σε 1.260.

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, ανέφεραν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής. 



Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους.

Τουλάχιστον 239 παιδιά -157 αγόρια και 82 κορίτσια- ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά ηλικίας 12 ετών ή μικρότερα, ανέφερε η οργάνωση.

Επιπλέον ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.
Ο εκπρόσωπος τύπου Κρις Γκάνες περιέγραψε εξάλλου την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων ανθρώπων -περίπου 30.000 μετά την παραβίαση της εκεχειρίας- κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο κύμα».

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ ισοδυναμεί τώρα με το 10% και πλέον του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.


Το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδα της Γάζας παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα

Το Ισραήλ ζήτησε τη βοήθεια της Ουάσινγκτον για να επιτευχθεί εκεχειρία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες, από την έναρξη των συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: