Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΤΣΟΥΒΆΛΙ ΒΑΖΕΙ Η SUDDEUTSCHE ZEITUNG ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ !!


Έ, όχι !! Θεαματικός ακροβάτης της κυβίστησης στο πολιτικό τσίρκο ναι, καθρέφτης του ναζιστικού σας ειδώλου  όμως ΟΧΙ!!




Με βάση την αφήγηση περί «λαϊκιστών» (και με φόντο την ανιστόρητη θεωρία των δύο «άκρων») η γερμανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει έμμεσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στους «ευρωσκεπτικιστές».
Για άθλια προπαγάνδα αυτών που ευθύνονται για την άνοδο της ακροδεξιάς έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. 

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη Deutsche Welle
«Η ώρα των λαϊκιστών» είναι ο τίτλος του αφιερώματος της Süddeutsche Zeitung, που αναφέρεται στην αναμενόμενη ενίσχυση των λαϊκιστικών, κυρίως ακροδεξιών κομμάτων, στις επικείμενες ευρωεκλογές.



Μεταξύ των ηγετών των "λαϊκιστικών κομμάτων" που παρουσιάζει η εφημερίδα, είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει Wutfänger, που μπορεί να ερμηνευθεί ως «συλλέκτης της οργής» ή «μπόγιας της αγανάκτησης», (σ.σ. της Deutsche Welle: Πρόκειται για νεολογισμό. Αυτός που αρπάζει την οργή, μεταφ. αντλεί από αυτήν οφέλη. Πρόκειται για χαρακτηρισμό που έδωσε πριν από δύο χρόνια έλληνας δημοσιογράφος στον κ. Τσίπρα). Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έτσι αποκαλείται στην Ελλάδα, επειδή «κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης να αυξήσει σε τέτοιο βαθμό το ποσοστό ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τους κυβερνώντες συντηρητικούς».

Μαζί με τον κ. Τσίπρα παρουσιάζονται στο δημοσίευμα η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ο ολλανδός ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς, ο βρετανός εθνικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο σουηδός ομοϊδεάτης του Τζίμι Άκεσον και ο ιταλός λαϊκιστής Μπέπε Γκρίλο.

Διευκρινίζεται πάντως ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι «καθ` εαυτόν ευρωσκεπτικιστής», αλλά επικρίνει επίμονα τους όρους λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Αναφέρεται επίσης ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα «είναι να αλλάξει την πολιτική στην ευρωζώνη στην κατεύθυνση ενός New Deal υπέρ της ανάπτυξης» και ότι «απαιτεί «κούρεμα του χρέους» των χωρών του Νότου».
Ο Τσίπρας θεωρεί συμβολική και κολακευτική την απονομή του χρίσματος του επικεφαλής υποψηφίου στις ευρωεκλογές, αλλά πραγματικός του στόχος είναι να γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα, παρατηρεί το δημοσίευμα.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: