Κυριακή 4 Μαΐου 2014

OI ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ...


..και ως εκ τούτου αθώος πολίτης δεν θα υπάρξει..


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όλα τα διάσπαρτα πολιτικά στοιχεία αρχίζουν ενώπιόν μας να δένουν μεταξύ τους άρρηκτα. Οι κάστες των αρχόντων, οι θεσμοί προστασίας του πλούτου τους και τα οικονομικά δουκάτα. 

Δέσμιοι στο άρμα αυτό σύρονται μόνον οι λαοί. 

Ποιο άρμα; 

Το άρμα της «ΗΠΕ». Των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.. 

Ο μόνος λόγος που τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος προτάσσουν αιφνιδίως και με ακατανόητη δυναμική την αναθεώρηση του Συντάγματος, λούζοντάς τη με το φανφαρώδες όνομα Νέα Μεταπολίτευση.. 

Να προκαλέσουν επιδιώκουν κουρνιαχτό δια του οποίου θα καλύψουν το προφανές. 

Πως δεν θα πρόκειται περί μιας νέας μεταπολίτευσης, αλλά περί ενός μέρους από το όλον του Ευρωσυντάγματος. Μιας σελίδας από το βιβλίο του. Κάτι σαν θυγατρική του.

 Θα εμφανίζεται έτσι η πρώην Ελλάς ως η Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μια ομοσπονδιακή πολιτεία.  Ή  μια Νομαρχία των Βρυξελλών για να θυμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά συνέπεια και οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι και οι τελευταίες.. Οι μεθεπόμενες θα γίνουν κατά τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 


Σε Ομόσπονδη βάση. 

Απόδειξη τούτου είναι πως η πρώτη προεκλογική παράσταση (debate) υπήρξε το θεατρικό γεγονός της χρονιάς. Πρωταγωνίστησαν οι αρχηγοί όλων -πλην της αριστεράς- των παρατάξεων για να συμφωνήσουν παραπέμποντας στον Μεγάλο Αδελφό του Όργουελ, επί του κύριου και κυρίαρχου. Την Ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης ή κατά κόσμον τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.. Ως και την θεσμοθέτηση Γερουσίας Νομοθετών υπαινίχθηκαν τα καθεστωτικά γεράκια όπου επιτοπίως αυτό μεταφράζεται ως εξής: 

Οι νόμοι θα δένονται στη βάση του Ευρωσυντάγματος. 

Τι να αναμένουμε επομένως από το επόμενο debate ; Πως θα εμφανιστεί η αυτού εξοχότης ο κ. Τσίπρας να πει όχι σε εκείνο που θεμελιώνουν μεθοδικά εδώ και χρόνους οι άλλοι τέσσερις; 

Έτσι κι αλλιώς αυτός ο Μέγας πολιτικός ανήρ ακούει Ευρώπη και λιώνει όπως το κερί. Μόνο που τη θέλει διαφορετικά ενδεδυμένη. Με φούξια συνολάκια της haute couture. Ειδικά τώρα που θα θεσπιστεί το ασυμβίβαστο μεταξύ των 250 βουλευτών και υπουργών δεν θα υπάρξει ούτε ένας –αριθμός ένας- έλληνας υπουργός. 

Καμιά χρεία δεν θα έχουν τα ιερατεία των τοκογλύφων της ψήφου των Ελλήνων ιθαγενών για να διορίσουν έναν Γερμανό στο Υπουργείο Άμυνας κι έναν Ολλανδό στο Υπουργείο Οικονομικών. Και δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά για  την πραγματικότητα που καταφθάνει οσονούπω, για να εκθέσει άπαντες τους ευρωλάγνους αδυσώπητα . 

Πότε άλλοτε διαπιστώσατε τόσο πάθος για τις ευρωεκλογές -από τις οποίες ο έλληνας απείχε χαρακτηριστικά γιατί θεωρούσε τις θέσεις των εδράνων στην ευρωβουλή δώρα στην εργατική αριστοκρατία; 

Ποτέ. 

Φιλέλληνες και όχι Έλληνες χαρακτήριζε τους Έλληνες διπλωμάτες και ευρωβουλευτές της Κεντρικής Ευρώπης ο αείμνηστος παππούς του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. 

Τη συνδρομή όμως όλων καθεστωτικών δουλικών, τούτες οι ευρωεκλογές παίρνουν χαρακτήρα «καθολικού» οράματος και μάλιστα των Ελλήνων «ορθοδόξων χριστιανών», που ως ιθαγενείς του νότου ανταλλάσσουν με τους καταστροφείς τους τον ανεκτίμητο υλικό και άυλο πλούτο τους με χάντρες και καθρεφτάκια.   

Δι αυτού και μόνον στοιχειοθετείται η εσχάτη προδοσία εκείνων που το διαπράττουν. 

Κι εδώ ο καθείς εφ ο ετάχθη. Γιατί δεν δικαιούσαι να συμμετέχεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην μιαρή συναλλαγή και να την κατακρίνεις ταυτοχρόνως.

 Ή είσαι με το Ευρωμπορντέλο ή δεν είσαι.. 

Όλα τ’ άλλα είναι ιστοριούλες για τα τηλεοπτικά παράθυρα του πολιτικού κατιναριού. 

Μα ούτε και αθώος πολίτης υφίσταται. Όσοι δια της ψήφου των επιλέγουν να συνταχθούν με τον κατά τον Βάρναλη «οχτρό» που προ καιρού έχει βίαια εισβάλλει στην πατρίδα τους, είναι συνεργάτες τους γιατί η ψήφος τους φέρει το αποτύπωμά τους. Πάει και τέλειωσε…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Ανδρικόπουλε. Ακριβής, κατατοπιστική και προφητική πολιτική ανάλυση που αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..
Αντήνωρ