Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Δεδομένης της ατιμωρησίας του το άτομο έχει ξεφύγει.. Στον Βενιζέλο αναφέρομαι ο οποίος ταυτίζοντας την χώρα με τα θησαυροφυλάκια της άρχουσας τάξης  ζήτησε «στρατηγική σταθερότητα» εν ονόματί της. Και όπως πλέον ακόμη και στους αόμματους ή τους κωφούς έχει γίνει αντιληπτό, όταν τα καθεστωτικά ανδρείκελα επικαλούνται την σταθερότητα, εννοούν την λεηλασία κατά του λαού που εξελίσσεται προσκηνιακά κατά τα τελευταία τέσσερα έτη και παρασκηνιακά δυο δεκαετίες τώρα.

Την άποψη αυτή κατέθεσε μιλώντας στον ιστότοπο «TheTOC.gr» της συναδέλφου και πάλαι ποτέ φίλης Έλλης Στάη, για να την συμπληρώσει υπεραμυνόμενος της συμμετοχής και της συνεισφοράς αυτού που ακόμη ονομάζεται  ΠΑΣΟΚ στην συγκυβερνητική πολιτική συμμορία.. 


«Υπάρχει είπε, ένα ολόκληρο σύστημα από εφημερίδες που αγωνίζονται να τους πείσουν ότι κακώς συνεργαστήκαμε με την ΝΔ και ότι οφείλαμε να τους εκθέσουμε (σιγά μην εκτεθούν οι Φαήλοι και οι Μουρούτηδες) εγκαταλείποντάς τους σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, γιατί μεταλλαχθήκαμε εμείς ως παράταξη!! Δεν μεταλλάσσονται οι παρατάξεις και αυτά είναι σενάρια παιδαριώδη!» κατέληξε δίχως ωστόσο να εξηγήσει πως διάβολο συρρικνώθηκε το πασοκ στο 3% αφού οι παρατάξεις δεν μεταλλάσσονται. 

Παραδέχθηκε όμως πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει αναπόφευκτα το πολιτικό αντίκτυπό του.. Και μάλλον το έπραξε προκειμένου να αποσείσει των πλατών του τις ευθύνες και να τις μεταφορτώσει  στον «συμπροεδρεύοντα» Γεώργιο Παπανδρέου.

«Με την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει σε μια συνεργασία ανάγκης την οποία ο Παπανδρέου έψαχνε από το 2011» διευκρίνισε υποδεικνύοντας κυνικά τον έτερο των σοσιαλ(η)στών ως τον πρώτο που ήρξατο χειρών αδίκων. Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών πρόσθεσε: "Αυτός είναι ο αρχιτέκτονας των συνεργασιών με την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ " όπως αυτή σχηματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2011 υπό την κυβέρνηση εκείνου του ανεκδιήγητου ανδρείκελου που επίσης κυκλοφορεί ελεύθερος, Παπαδήμου. Και πότε; Όταν ήδη είχε προσφέρει την πρωθυπουργία στον Σαμαρά!

Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο τόνισε ότι κακώς διαφοροποιήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου όταν καταψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στην περίπτωση που δεν θα πάει κατ' ευχή η εκλογική σύμπραξη της «Ελιάς», ο Βενιζέλος υποστήριξε: 

«Πρέπει να υπάρχει ο απίθανος συνδυασμός ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας και να βρει και οπαδούς όποιος πάει να με ρίξει», με βασικό επιχείρημα ότι έτσι θα υπονομευτεί η πορεία της χώρας την οποία σε κάθε φράση του προέβαλε ως αυτή να είναι μια άδεια ντουλάπα.. Ένα κατά φαντασία πλάσμα δικαίου που δεν εμπεριέχει εξαθλιωμένες ανθρώπινες ψυχές.. Περί αυτού του πολιτικού κτήνους πρόκειται..


Και καταλήγοντας ευτυχώς με ..εξαίρεσε εκφράζοντας την ευχή να συσταθεί μια κυβέρνηση ευρύτερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων συμπεριλαμβάνοντας και τον Σύριζα μέσα σε αυτές.
 
«Είμαστε απολύτως ανοιχτοί για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων (...) Είμαστε ανοιχτοί από παλιά», τόνισε ο Βενιζέλος ζητώντας συμπόρευση των «φιλοευρωπαϊκών» και «προοδευτικών» δυνάμεων «ή τουλάχιστον όποιων αυτοχαρακτηρίζονται ως τέτοιες». Ταυτόχρονα θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε από το Μάη του 2012 μια κυβέρνηση μαζί με ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Του έχουμε προτείνει του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. κυβερνητική συνεργασία), αλλά θέλει να μας βάλει φυλακή, να αμφισβητήσει όλες τις αποφάσεις (σ.σ. τις κυβερνητικές)», είπε ο Βενιζέλος διαμαρτυρόμενος για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: