Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΆΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


Η επικυρίαρχος είναι εδώ και τα πολιτικά της δουλικά την υποδέχθηκαν σε στάση προσοχής..



Στην Αθήνα πλέον η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της προς την ελληνική κυβέρνηση, στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

17:10 Ανακοίνωση για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα εξέδωσε η καγκελαρία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η καγκελάριος ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση στην πορεία της λιτότητας, διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές».


«Η καγκελάριος συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου επαινέσει τη συνεπή μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησής του. Η επίσκεψή της όμως είναι και ένα μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας» συνεχίζει η ανακοίνωση παραθέτωντας παράλληλα το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει κάνει ως τώρα η Ελλάδα αξίζουν αναγνώριση. Και οι αγορές τιμούν αυτή την εξέλιξη: ελληνικές τράπεζες μπορούν στο μεταξύ να χρηματοδοτηθούν από την αγορά. Η Ελλάδα επέστρεψε την Πέμπτη στις χρηματαγορές. Για πρώτη φορά ιδιώτες επενδυτές εμπιστεύθηκαν στη χώρα και πάλι χρήματα, μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά ομολόγων. Αυτό είναι περίπου μισό δισεκατομμύριο περισσότερο από ό,τι αναμενόταν» αναφέρει η Καγκελαρία και προσθέτει ότι «το 2014 η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής: έπειτα από μακρά φάση ύφεσης, η τρόικα υπολογίζει με θετικά πρόσημα ανάπτυξης».

17:00 Στο Μαξίμου Σαμαράς και Μέρκελ 

15:45 Οι δηλώσεις Σαμαρά - Μέρκελ



15:40 Ευχολόγια και… αστειάκια από τη Μέρκελ

  «Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από εσάς. Να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας. Ήθελα να ρίξω μία ματιά στο μέλλον, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της η Άγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενη στην υψηλή ανεργία στην χώρα μας, σημείωσε ότι «προέρχομαι από μία περιφέρεια που δυσκολεύθηκε λόγω της ένωσης των δύο Γερμανιών. Έχω μία απόλυτη εικόνα του βάρους και της επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουν πολύ από εσάς. Τώρα, όμως, όταν κοιτώ τους νέους ανθρώπους, σε ολόκληρη τη Γερμανία, βλέπω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα».

Τέλος επιδεικνύοντας αυτοσαρκασμό, ανέφερε ότι πιθανώς οι φίλοι των παρεβρισκόμενων μπορεί να μην τους… δεχθούν στην παρέα τους ξανά αν μάθουν ότι συναντήθηκαν με την καγκελάριο της Γερμανίας.

 «Δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε με την καγκελάριο. Πείτε τους ότι συζητήσαμε. Πείτε μου τις απόψεις σας και τους προβληματισμούς σας. Έχουμε ελευθερία» είπε.



15:10 Σαμαράς: Ζητούμενο η εξωστρέφεια και η καινοτομία

«Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: H εξωστρέφεια η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε 20 νέους Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

Όπως ανέφερε,  η νέα αυτή η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα με νέες ιδέες, ενώ σημείωσε πως έχει γίνει μεγαλη εργασία, με τεράστιες θυσίες για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα παράγει.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η χώρα μας διαθέτει έμψυχο δυναμικό πολύ μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας, θα μπορούσε να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

15:00 Έφτασαν στο Χίλτον Μέρκελ και Σαμαράς όπου θα έχουν συνάντηση με 20 νέους Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: