Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Γράμμα και γραφή από τον :

Δάσκαλο Λεωνίδα Ορφανουδάκη
  Με την ευκαιρία της επετείου της επετείου της ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946 , την όποια αποφάσισαν ΕΑΜ και ΚΚΕ και έχοντας πλέον όλη εμπειρία και την γνώση , από τις συνέπειες που είχε εκείνη η απόφαση της αποχής για τον Ελληνικό λαό και τον τόπο μας , μεταφέρω εδώ λίγες σχετικές φράσεις του πατέρα μου εκείνη την εποχή τις οποίες φυσικά τις θυμάμαι σαν να τις άκουσα χθες  .
 «Μεγάλο λάθος κάνει το κόμμα , έλεγε . Παραδίδει στο κράτος της δεξιάς,  καταγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους , όλους όσους θα πειθαρχήσουν καθώς και εκείνους που δεν θα πειθαρχήσουν στην αριστερή κομματική γραμμή  της αποχής . 

 Έτσι θα δώσει εύκολη κα ασφαλή λύση στη δεξιά για να διαχωρίσει τους πολίτες σε δικούς της και σε αντίθετους . Θα της δώσει δηλαδή τα ονοματεπώνυμά εκείνων που ψήφισαν και αυτή από εκείνους και μόνο θα στελεχώσει την κρατική μηχανή . 
Η  υπηρεσία που της προσφέρουν με την αποχή είναι ανεκτίμητη για αυτήν . Δεν μπορώ να φανταστώ να μην καταλαβαίνουν πως έτσι δίνουν την ευκαιρία στη δεξιά να τοποθετήσει εκ του ασφαλούς μόνο δικούς της ανθρώπους , στο επίπεδο των πολιτικών αλλά κυρίως των δικαστικών αστυνομικών και των στρατιωτικών υπαλλήλων. Παράλληλα θα παραδώσουν ονομαστικά και τον κόσμο της αριστεράς  , για να τεθεί στο περιθώριο και να υποστεί πιθανές διώξεις»   
Ο Διαχωρισμός και οι διώξεις έγιναν και συνετέλεσαν καταλυτικά στο να οδηγηθούμε σύντομα τότε , στον φοβερότερο εμφύλιο πόλεμο της νεότερης ελληνικής ιστορίας !
Τα επίσημο ποσοστό της αποχής στις εκλογές του 1946 ήταν 51,5%  . Αυτό το κομμάτι του λαού από τότε και μέχρι το 1981 είχε τεθεί στο περιθώριο .
Σαν ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ στον πατέρα μου Γεώργιο Δημητρίου Ορφανουδάκη . Τον Δάσκαλο Δημοκράτη . Αγωνιστή της Ελευθερίας , σαν Αξιωματικός του Αλβανικού και του ΕΛΑΣ στη διάρκεια της Γερμανικής  κατοχής . Τον ένθερμο θαυμαστή του Ελευθερίου Βενιζέλου . Έτσι όπως τον έζησα και τον θαύμασα για να μείνουν κάπου καταγραμμένα τα λόγια του και σκέψεις του οι σχετικές με την ΑΠΟΧΗ του 46 !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: